Vroege Vogels

Fenolijn 6 augustus 2023

theme-icon
Natuur
  •    •  
07-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
421 keer bekeken
  •  
gierzwaluw_robbelterman

De laatste gierzwaluwen, een eerste parasolzwam en echte judasoren! Dit en meer komt er voorbij op de Vroege Vogels fenolijn (het nummer is 035-6711338). Let op: de fenolijn bestaat deze week uit maar liefst drie delen! Vandaar het extra fragment. 

Gierzwaluw

Ze dacht dat ze allemaal verdwenen waren, de gierzwaluwen in haar buurt. Martine Panman uit Groningen. Ze moest er bijna een traan om laten. Ze mistte ze meteen. Maar toen Martine dezelfde avond laat d'r vuilnis ging buiten zetten, kon ze het bijna niet geloven.... ze hoorde ze weer... de gierzwaluwen. Zo kon ze toch nog met een fijn gevoel gaan slapen.

Parasolzwam

Tijdens een fietstocht van Amsterdam naar Laren zag Josephine Spiering haar eerste parasolzwam. Hij stond prachtig in z'n eentje te "shinen".

grote-parasolzwam_633036c4d46a8_large

Grote parasolzwam

© CorvandeWiel

Judasoor

Anneke Zwart uit Amsterdam liep tussen de regenbuien door in Tuinpark "Ons Buiten". Op een dood boompje zag ze heel veel echte judasoren staan. Door de regen waren ze heel opvallend, in de droogte zie je ze veel minder goed. Door de regen zwellen ze namelijk op en krijgen ze de zo karakteristieke vorm van een mensenoor.

judasoor

© Judasoor, fotograaf: jokevandepoppe

Thema's:

theme-icon
Natuur

Meer over:

fenolijn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar