NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Eerste matige vorst van deze winter gemeten

21 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
ijs_rijp_winter_koud_pixabay

© Pixabay

Na het zachte weer van de laatste tijd, begint het nu toch echt een klein beetje winter te worden. In de nacht van maandag op dinsdag heeft het voor het eerst dit seizoen op een officieel meetpunt matig gevroren. In Maastricht werd het -5,4 graden, meldt Weeronline.

Bijna een jaar geleden

De laatste keer dat het in ons land officieel matig vroor was alweer een tijdje geleden. Op 31 januari 2019 vroor het in het zuidoosten en in het uiterste noordoosten van het land matig. In Nieuw Beerta (Oost-Groningen) werd het toen -9,0 graden. Op 24 november 2018 kwam het die winter voor het eerst tot lokale matige vorst. In Leeuwarden daalde de temperatuur toen naar -5,6 graden.

Het is later dan gebruikelijk dat de temperatuur onder de -5 graden zakt. Normaal vriest het eind november of begin december voor het eerst al matig.

Bron: ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.