Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De wonderlijke reis van de wolf

  •  
19-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
352 keer bekeken
  •  
Wolf

© Bron: Pixabay

Een tweejarige Duitse wolvin heeft afgelopen maand ongezien door Nederland gezworven. Dit is ontdekt omdat het wijfje, Naya genaamd, een zender heeft. De wolvin wandelde op 18 december de grens over. Via onder meer de Nationale Parken de Sallandse Heuvelrug, de Maasduinen en de Groote Peel trok ze van Noord- naar Zuid-Nederland en overwon allerlei lastige barrières zoals rivieren en snelwegen. Begin januari stak de wolvin de grens over naar België. Daar is ze officieel de eerste wolf in honderd jaar.

Spoorzoeken

Onderzoeker Hugh Jansman van Wageningen Environmental Research heeft de route van de Duitse wolvin in Nederland de afgelopen weken onderzocht. Op verschillende plekken vond hij interessante sporen. Zo ontdekte hij dat Naya natuurlijke prooien heeft gegeten, zoals reeën en waarschijnlijk ook haasachtigen. Verder wordt onderzocht of de wolf ook schapen heeft gedood.
Naya is oorspronkelijk afkomstig uit Mecklenburg-Vorpommern in Duitsland.
Kaart wolvin Naya

© Kaart: Google Maps

Bron gegevens: Wageningen Environmental Research. Kaart: Google Maps
Lees meer over de route van de wolvin in het nieuwsbericht

Meer over:

wolf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.