Vroege Vogels

Onderwaterfotograaf Willem Kolvoort fotografeert alleen nog in zijn vijver

  •  
13-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
197 keer bekeken
  •  
23-maart-2014-Willem-Kolvoort

Willem Koolvoort duikt onder

© Cor Kuijvenhoven

Willem Kolvoort is een regelmatige gast in Vroege Vogels en dat is niet zo gek, want hij heeft als natuurfotograaf vele prachtige onderwaterfoto’s gemaakt. Niet alleen in Nederland, maar overal ter wereld, en dat al 56 jaar lang. 

Prijzen

Geen wonder dat hij veel prijzen in de wacht sleepte voor zijn werk. Maar hij heeft ook veel publicaties en een paar boeken op zijn naam staan, waarvan ‘Waterlicht’ misschien wel de mooiste is. Onlangs nog werd hij naast Erwin Olaf, Rineke Dijkstra en Frans Lanting genoemd als een van de meest opmerkelijke fotografen van Nederland.

Cousteau van de sloot

Willem fotografeert het liefst landschappen, die door het diffuse licht en het soms wat troebele water een beetje geheimzinnig zijn. Niet voor niets wordt hij ook wel de ‘Cousteau van de sloot genoemd’, want waar vind je deze natuur nou meer dan in onze eigen sloten? En in zijn eigen vijver natuurlijk. Voor de beginnende onderwaterfotograaf heeft hij nog wat tips:

Meer over:

fotografie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

heidehuisje
heidehuisje18 dec. 2019 - 20:33

Fantastisch verhaal van Willem.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.