Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De Tuin van Sjef blijft

  •  
07-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sjef.jpg
De Tuin van Sjef is een door de mens vormgegeven, heel bijzondere, natuuroase, midden in de bebouwde kom van Velp en grenzend aan de Rozendaalse Beek. Na het overlijden van initiatiefnemer Sjef van der Molen, augustus 2014, zijn vele vrijwilligers actief met het verzorgen en voor de toekomst behouden van dit belangwekkende erfgoed. Belangrijk onderdeel van hun activiteiten, uitgevoerd onder de vlag van de Stichting de Tuin van Sjef, was het door middel van crowdfunding en schenkingen geld inzamelen voor het aankopen van de Tuin van Sjef en bijbehorend huis.

Doel behaald

Voor dit doel was 300 duizend euro nodig. De stichting heeft van de eigenaar, de Gemeente Rheden, met hulp en sympathie van de gemeenteraad, extra tijd gekregen om het gehele bedrag voor de aankoop ter beschikking te krijgen. En het is gelukt! De koop is gesloten en de Stichting De Tuin van Sjef is nu eigenaar van deze prachtige tuin met de bijbehorende woning. In het verleden heeft Vroeg Vogels diverse keren aandacht besteed aan de Tuin van Sjef.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.