Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

De Tuin van Sjef blijft

7 apr 2017
  •  
leestijd 1 minuten
sjef.jpg
De Tuin van Sjef is een door de mens vormgegeven, heel bijzondere, natuuroase, midden in de bebouwde kom van Velp en grenzend aan de Rozendaalse Beek. Na het overlijden van initiatiefnemer Sjef van der Molen, augustus 2014, zijn vele vrijwilligers actief met het verzorgen en voor de toekomst behouden van dit belangwekkende erfgoed. Belangrijk onderdeel van hun activiteiten, uitgevoerd onder de vlag van de Stichting de Tuin van Sjef, was het door middel van crowdfunding en schenkingen geld inzamelen voor het aankopen van de Tuin van Sjef en bijbehorend huis.

Doel behaald

Voor dit doel was 300 duizend euro nodig. De stichting heeft van de eigenaar, de Gemeente Rheden, met hulp en sympathie van de gemeenteraad, extra tijd gekregen om het gehele bedrag voor de aankoop ter beschikking te krijgen. En het is gelukt! De koop is gesloten en de Stichting De Tuin van Sjef is nu eigenaar van deze prachtige tuin met de bijbehorende woning. In het verleden heeft Vroeg Vogels diverse keren aandacht besteed aan de Tuin van Sjef.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.