Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Tuin van Sjef nog niet gered

30 aug 2016
  •  
leestijd 1 minuten
sjef.jpg
De Tuin van Sjef is een door de mens vormgegeven, heel bijzondere, natuuroase, midden in de bebouwde kom van Velp en grenzend aan de Rozendaalse Beek. Na het overlijden van initiatiefnemer Sjef van der Molen, augustus 2014, zijn vele vrijwilligers actief met het voor de toekomst behouden van dit belangwekkende erfgoed.
Beluister ook de reportage van 27 maart 2015:
Belangrijk onderdeel van hun activiteiten, uitgevoerd onder de vlag van de Stichting de Tuin van Sjef, is het door middel van crowdfunding en schenkingen geld inzamelen voor het aankopen van de Tuin van Sjef en bijbehorend huis. Van de voor dit doel benodigde 300 duizend euro zijn er inmiddels bijna 230.000 duizend euro binnengehaald! De stichting heeft van de eigenaar, de Gemeente Rheden, met hulp en sympathie van de gemeenteraad, extra tijd gekregen tot en met 30 november 2016 om het gehele bedrag voor de aankoop ter beschikking te hebben.
De stichting gaat verder met crowdfunden en benaderen van organisaties, bedrijven en fondsen. Natuurvrienden die de Tuin van Sjef een warm hart toedragen kunnen meer informatie vinden op de site DetuinvanSjef.nl

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.