Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De 'kleintjes' fotograferen | Door de lens van

  •  
02-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1232 keer bekeken
  •  

"Andere mensen kijken naar olifanten of tijgers, maar wij kijken naar de kleintjes", vertelt Jan Coolen. Hij fotografeert insecten met een macrolens. De foto's van de insecten vallen goed in de smaak: Jan heeft de meeste foto's die door Vroege Vogels tot mooiste zijn verkozen.

Samen zie je meer

Jan (op de site bekend als jancograve) gaat samen met Chris Wanders vaak op pad in de natuur, op zoek naar insecten. Jan heeft Chris leren kennen door zijn werk in de zorg. "Chris wilde graag fotograferen, dus nu doen we het samen." Chris heeft autisme en vertelt dat hij rust krijgt door in de natuur te zijn en te fotograferen. Jan vertelt dat hij het fijn vindt om met z'n tweeën op pad te gaan: "Samen zie je meer." 

Pluimvoetbij.

Pluimvoetbij

© Fotograaf: Jan Coolen

Grote groene sabelsprinkhaan. Fotograaf: Jan Coolen

Grote groene sabelsprinkhaan.

© Jan Coolen

Goudwesp

"Er zijn ontelbaar veel insecten, veel meer dan mensen in de gaten hebben", vertelt Jan. Zijn favoriet is de goudwesp, vanwege de mooie kleuren. Doordat hij hem van zo dichtbij fotografeert, zie je goed de details en de verschillende kleuren. 

Goudwesp. Fotograaf: Jan Coolen

Goudwesp.

© Fotograaf: Jan Coolen

De natuurfotopagina van Vroege Vogels bestaat sinds 2005. Kijkers, luisteraars en volgers van Vroege Vogels kunnen hier hun eigen natuurfoto’s uploaden. Wie zijn deze fotografen? In de videoserie ‘Door de lens van’ bezoeken we acht fotografen. Bekijk alle video’s van ‘Door de lens van’ op ons YouTube-account!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.