Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

25ste jaarlijkse Cicaden bijeenkomst

  •  
19-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cicaden.jpg

© Fotograaf: TheoTerwiel

Voor de eerst keer vond de Centraal-Europese cicaden-bijeenkomst plaats in Nederland. Daarnaast was het ook nog een jubileum omdat het de 25ste bijeenkomst was.

25ste cicaden-meeting

Al 25 jaar komen verschillende experts op het gebied van cicaden samen om kennis uit te wisselen, te luisteren naar lezingen en uiteraard op veldonderzoek te gaan. De laatste jaren is een toenemende belangstelling voor cicaden omdat de soortenlijst in Nederland groeit. Maar er is ook veel onbekend over cicaden die vaak, geheel onterecht, verward worden met krekels. En dit beeld willen deze onderzoekers natuurlijk graag veranderen.
Cicadenbijeenkomst

© Kees den Bieman en Roel van Klink onderzoeken hun netten op cicaden. Foto: Jesper Buursink

Nieuwe natuur

In de eerste plaats wordt tijdens de bijeenkomst veldwerk gedaan in de door mensen aangelegde natuurgebieden in Nederland. Wat is de toestand van de cicaden in deze gebieden? Experts zeggen dat bij een gemiddeld begrazings-beleid, zoals in natuurgebied de Millingerwaard door runderen en paarden bijvoorbeeld, de cicaden populaties zeer goed gedijen. De waardplanten van de cicaden worden niet overwoekerd maar moeten ook niet worden opgegeten door de grazers. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.