Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Best bekeken filmpjes van 2022 | Zelf Geschoten

  •    •  
28-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2779 keer bekeken
  •  
ZG best of

Dit waren de drie meest bekeken Zelf Geschoten filmpjes van het jaar: de blaffende ree die een wandelaar benadert, boerderijdieren die een kip van een havik redden en een haas die zijn jong verdedigt tegen kraaien. 

1. Blaffende ree komt op filmer af

Deze opmerkelijke ontmoeting met een ree is pas een paar weken geleden gefilmd, maar blijkt ontzettend populair te zijn! Tijdens een wandeling komt Gerwin Kets een groepje reeën tegen. “Plotseling maakt één van de reeën zich los van de groep en komt al blaffend naar mij en mijn honden toe rennen. Niet een klein stukje, maar all the way!” schrijft Kets. “Ik was vooral bang dat mijn honden erop af zouden proberen te gaan. Gelukkig waren die minstens zo verbouwereerd als ik.”

Maar waarom doet het ree dit? Deskundige Herzo van der Wal van Stichting Kenniscentrum Reeën denkt dat de jonge reebok komt kijken of dit een verloren gewaande soortgenoot is. 

2. Boerderijdieren redden kip van havik 

Een nietsvermoedende kip wordt plots belaagd door een havik. De andere boerderijdieren zien het gebeuren en schieten te hulp. Eerst een andere kip en daarna komt een geit eropaf gerend. Met succes, de havik vliegt ervandoor! Deze video van Jaap Beets is inmiddels meer dan een jaar oud, maar blijft onverminderd populair op ons kanaal.

3. Haas verdedigt jong tegen kraaien 

Deze dappere haas verdedigt zijn jong tegen een aanval van twee kraaien. Dat doet hij door op de kraaien af te rennen. De video is gemaakt door Ruben Drost. Zwarte kraaien zijn niet kieskeurig in hun voedselinname. Ze eten vooral ongewervelden en insectenlarven. Ook muizen, andere kleine zoogdieren, eieren of broodresten worden gegeten door de kraai.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.