Vroege Vogels

Beleef de Lente van start: kijk nu ook mee bij de lepelaar

  •  
17-02-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
beleef de lente 2019
Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland is weer van start! Zondagochtend 17 februari zijn in het radioprogramma Vroege Vogels op NPO Radio 1 de camera’s van de broedende vogels weer aan gezet. Zo kan iedereen de komende maanden weer live meegenieten via www.beleefdelente.nl met het liefdesleven van de bosuil, steenuil, slechtvalk en ooievaar. Dit jaar volgen de camera’s ook weer de strijd tussen de zeearend en de havik. Maar er zijn ook een paar nieuwe camera’s aangezet!

Nieuw dit jaar

Nieuw dit jaar zijn de camera’s bij broedkolonie van de lepelaar vlakbij Haarlem (in samenwerking met het Landschap Noord-Holland), de camera’s bij een paartje huiszwaluwen en een bij de plukplaats van de havik. De camera’s van Beleef de Lente blijven aan tot alle jongen uitgevlogen zijn.

Vroege broeders

Zodra de camera’s op 17 februari aan zijn, valt er direct genoeg te genieten. De bosuil is namelijk een vroege vogel, een zogenaamde vroege broeder. In deze tijd van het jaar kun je de mannetjes ’s avonds horen roepen, om zo een vrouwtje te lokken. Als de camera’s aan gaan zit “onze” bosuil al op twee eieren te broeden.

Hoogtepunten

Behalve de live-beelden zijn op www.beleefdelente.nl dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien. Per vogel wordt een weblog bijgehouden door een deskundige om duiding te geven aan de beelden. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en hun vragen kunnen stellen aan de deskundigen.
Beleef de Lente is al meer dan 10 jaar een groot succes. Jaarlijks volgen rond de één miljoen kijkers het wel en wee van de vogels in het broedseizoen, een groot deel doet dat zelfs dagelijks.
De camera’s van Beleef de Lente blijven aan tot alle jongen uitgevlogen zijn. Vanaf april, wanneer het nieuwe seizoen van Vroege Vogels is begonnen, is er in elke uitzending een samenvatting te zien. Om 19.40u op NPO 2.
Bron: Vogelbescherming Nederland

Meer over:

beleef de lente
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.