Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bedrijf dat mobieltjes recyclet wint duurzaamheidsprijs

  •  
16-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Uitreiking CLosing the loop

© Bron: Nederland Circulair!

Het Amsterdamse bedrijfje Closing the Loop, dat oude smartphones recyclet, heeft de Circular Award 2018 gewonnen. Ondernemer Joost de Kluijver van het bedrijf ontving maandag de prijs uit handen van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) aan het begin van de derde week van de Circulaire Economie in Den Haag.

Recycling

Closing the Loop recyclet afgedankte smartphones in ontwikkelingslanden. De onderdelen uit de mobieltjes worden weer in nieuwe smartphones gebruikt. Het bedrijf heeft al bijna twee miljoen telefoons gered van de stortplaats. Op deze manier wordt de uitstoot van CO2 verminderd en wordt een inkomen gecreëerd voor mensen in ontwikkelingslanden.
De Circular Award is een prijs voor projecten waarbij grondstoffen en onderdelen opnieuw worden gebruikt. Closing the Loop was een van de 140 bedrijfjes die meededen aan de wedstrijd.  Juryvoorzitter prof. dr. Louise Vet: “De enorme impact die Closing the Loop maakt met hun sluitende businessmodel is bewonderenswaardig.”  
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.