Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Alle dertien goed! Doe de quiz

1 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
zangvogels
 In de  Vogelzang Cursus  hebben we de afgelopen weken geprobeerd enkele bekende en minder bekende vogelgeluiden tussen de oren te krijgen. We vatten de eerste weken samen!

Ezelsbruggetjes

Voor veel vogelgeluiden zijn wel ezelsbruggetjes te bedenken. Zo klinkt de zang van de koolmees als een fietspompje, en roept de zanglijster - bij herhaling - al zijn kinderen binnen. Toch blijkt het nog niet mee te vallen om alle geluiden op die manier te onthouden.

In het geheugen branden

De beste manier om vogelgeluiden te onthouden is dan ook: ga op zoek naar de vogel als je een onbekend geluid hoort. Door zo ingespannen naar het geluid te luisteren en op zoek naar de vogel te gaan, 'brandt' het geluid zich in je geheugen. Als je de vogel dan uiteindelijk ziet (en herkent) dan vergeet je het geluid nooit meer!
Speciaal voor onze luisteraars hebben we nu een uitdagende quiz samengesteld. Heb je alle dertien vragen goed dan maak je kans op een Vroege Vogels Verrassingspakket. Let op: je moet de vragen wel binnen de tijd beantwoorden!

Meer over:

vogelzang

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.