Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Cursus Vogelzang: wat hoor ik daar?

Het wordt weer lente, en dat betekent dat de vogels beginnen met zingen. De natuur wordt gevuld met geluiden. Vrijwel iedere vogelsoort heeft een unieke zang, zodat soortgenoten elkaar makkelijk kunnen vinden. Toch blijft het lastig om de verschillende geluiden uit elkaar te halen en de juiste vogel te herkennen.
Daarom bespreekt Vroege Vogels elke week een vogel die op dat moment in de natuur te horen is. Waar kun je het geluid horen? Hoe herken je de zang? Met praktische tips helpen we je op weg.
Goed gestudeerd? Test hier je kennis.

Vogel van de week:

Met dank aan fotografen Daksaya, Jokenijenhuis, RuudSharp, Chrisfotos, ThijsG, Tballe, Corineoste, erik1966, EelcovanRoden, Barky, Amkeizer, WillemdeWolf, bijke172, JurgenMaassen, ingridfemie, Golfbroek.
-

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.