Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

100.000 kippen omgekomen bij brand

7 jul 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Kippen

© kippen, fotograaf: jeanet1

Bij een grote brand in het Groningse Kiel-Windeweer zijn zondagochtend 100.000 kippen omgekomen. De dieren zaten in twee schuren die volledig uitbrandden.
"Het is heel erg sneu voor de eigenaar en verschrikkelijk voor de kippen", aldus een woordvoerder van de brandweer Groningen.

Afgebrand

Er stonden twee schuren naast elkaar, die konden volgens de brandweer beide niet meer worden gered. "Bij aankomst zagen we dat de schuren als verloren konden worden beschouwd. We hebben ons gericht op het overslaan van de brand." Het vuur is inmiddels onder controle.
Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Er kwam bij de brand veel rook vrij, die richting Veendam en Wildervank trekt. Omwonenden kregen het advies deuren en ramen gesloten te houden.

Groot aantal kippen

Elk jaar sterven er veel dieren door stalbranden. In 2018 waren 122.000 dieren omgekomen. Wakker Dier riep eerder dit jaar al op tot het verplichten van vluchtmogelijkheden, goede blusvoorzieningen en brandmelders.
Bron: ANP

Meer over:

kippen, stalbrand

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

MarianClaasen
MarianClaasen8 jul 2019 - 16:59

Mede mogelijk gemaakt door de wegkijkende overheid en de ongeïnteresseerde consument.