Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA
Wij zijn voor eerlijke huurprijzen en helpen je in de strijd.

Pauw

20-10-2015
Nog een week en dan zullen miljoenen James Bondfans zich weer melden in de bioscopen. Na drie jaar is de Britse spion 007 terug, ditmaal met SPECTRE. Filmkenner Ren Mioch mocht meerdere James Bonds interviewen en strafrechtadvocate Inez Weski is groot fan. Vanavond vertellen ze wie volgens hun de beste James Bond aller tijden is.

Vanaf vandaag kan iedereen zich aanmelden op ontmoeteenvluchteling.nl om een kop koffie te drinken of taalles te geven aan een vluchteling. Een aantal Bekende Nederlanders, zoals Ruben Nicolai, Do, Ellen Ten Damme en Erben Wennemars, gingen al eerder op  pad om vluchtelingen te helpen een sociaal netwerk op te bouwen. Niet alleen belangrijk voor een vriendschap, maar ook om uiteindelijk een baan te vinden. Pauw spreekt er over met presentator Ruben Nicolai, actrice Daphne Bunskoek, zangeres Do, schrijfster Yasmine Allas en zangeres Ellen ten Damme.

Maandag sloeg ex-tbser Udo D. in Leeuwarden een vrouw dood n mishandelde hij een andere vrouw. Hoewel de man al langer bekend stond als gevaarlijk en zeer agressief, moest hij toch vrijgelaten worden uit de psychiatrische inrichting waar hij verbleef. Hadden zijn daden voorkomen kunnen worden? Burgemeester Ferd Crone vroeg het ministerie van Veiligheid en Justitie al om een onafhankelijk onderzoek uit te voeren om te kijken of de juiste inschatting is gemaakt. Vanavond schuift Crone aan en praat Pauw met hem over de zaak.

Deze week verscheen er op sociale media een filmpje waarop meerdere tienermeisjes een medeleerlinge mishandelden. Het filmpje laat zien hoe de 13-jarige Melissa van Schaik een flink aantal harde klappen krijgt. Na het uitlekken van het filmpje werden twee van de meisjes aangehouden. Vanavond praten we met het slachtoffer en haar moeder over deze ingrijpende gebeurtenis.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar