Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA
Heb jij moeite met het betalen van je boodschappen, huur of energierekening? Deel je verhaal met ons hieronder.

Sander Terphuis (10-05-2013)

10-05-2013

De PvdA houdt zondag 12 mei in Utrecht een extra politieke ledenraad. De partij worstelt met haar leden over het strafbaar stellen van illegaliteit in Nederland. Toch wil PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom zich aan het regeerakkoord houden met de VVD. 

Samsom probeert voorafgaand aan de ledenraad steun te winnen bij de PvdA-afdelingen voor zijn opstelling. Hij bezocht de afgelopen drie dagen Eindhoven, Groningen en Den Haag. Tijdens de ledenbijeenkomst in Eindhoven wist Samsom zijn achterban te overtuigen van zijn standpunten. En dat terwijl hij vorige week nog een motie van het partijcongres naast zich neerlegde waardoor hij een storm van kritiek over zich heen kreeg.

Kabinetscrisis
Door alle commotie toonde de VVD zich bereid nog een keer over de illegalenkwestie te praten. Volgens de liberalen is de zaak het niet waard om uit te monden in een kabinetscrisis.   

Petitie
PvdA-lid Sander Terphuis startte vorige maand een petitie om het strafbaar stellen van illegaliteit uit het regeerakkoord te krijgen. Hij ontving hiervoor brede steun van de partijleden en was hierover te gast in Pauw & Witteman.   

Vanavond zit Terphuis nogmaals bij Pauw & Witteman aan tafel om vooruit te blikken op de extra politieke ledenraad dit weekend.    

  


Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar