Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Onbegrepen Nederlanders geven antwoord op de meest indringende en soms choquerende vragen van kijkers. Iedere dinsdag om 22:10 op NPO3.

Pauw

11 dec 2014
Claudia de Breij stopt met het maken van radio. Dit maakte ze onlangs bekend in haar show Claudia Dr Op. Ze is sinds 2002 te horen op radiozender 3FM, maar gaf al eerder aan niet tot haar veertigste voor deze radiozender te werken. De plek tussen 12:00 en 14:00 wordt opgevuld door Gerard Ekdom, die zijn programma Effe Ekdom dan op alle dagen van de werkweek maakt. Morgen zal Claudia de Breij voor het laatst te horen zijn met Claudia Dr Op. Voelt ze zich te oud voor de jongerenzender?

Waar liggen de grenzen van de televisiejournalistiek? Vanavond legt Jeroen televisiemakers Rob Muntz en Willibrord Frequin die vraag voor. Aanleiding is de ophef rond Onno Hoes, die ontstond nadat omroep PowNed verborgen camerabeelden van hem maakte. Veel mensen zijn het erover eens dat PowNews hier te ver ging, maar Dominique Weesie, de baas van PowNed, blijft achter zijn uitzending staan.

Frans Timmermans is vandaag gekozen tot politicus van het jaar. Andere genomineerden waren Mark Rutte en Martin van Rijn. Opvallend is dat twee PvdA-politici veel waardering krijgen, maar waarom is dat niet terug te zien in de peilingen? Wat ook opvalt is dat drie maanden voor de Provinciale Statenverkiezingen de VVD en PvdA in de peilingen nog altijd ver verwijderd zijn van de meerderheid. Wat moeten ze doen om de kiezer terug te winnen? Adviseur bij de partij en Parool-columnist Felix Rottenberg schuift aan in Pauw.

Trijntje Oosterhuis maakte vandaag het nummer bekend waarmee ze Nederland op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigt. Het catchy nummer, dat Walk Along heet, werd geschreven door Anouk, die in 2013 al meedeed aan het Songfestival. Songfestivalkenner Cornald Maas sprak zich al uit over het nummer: Het zou best kunnen winnen. Ik heb in jaren niet gehad wat ik onmiddellijk bij een Nederlandse inzending had.