Geraldine Kemper en Tim Hofman kijken met een panel van veertien jongeren naar op waarheid geïnspireerd drama.

Over

Geraldine Kemper en Tim Hofman kijken in elke aflevering met een panel van veertien jongeren naar op waarheid geïnspireerd drama. Wanneer is seksueel gedrag acceptabel en waar ligt de grens? Wilden ze dit allebei wel of werd een van beiden onder druk gezet? Heeft er iemand spijt en wat betekent dat dan? Deze vragen staan centraal in de discussie tussen 7 meisjes en 7 jongens in een villa in Baarn. 

Verkracht of Niet: Feestje

In de 1e aflevering belandt Max na een studentenfeestje met veel lol en drank bij zijn ex Tessa in bed. De twee hebben seks, maar wilden ze dit allebei wel en was er wederzijdse toestemming? Of is er sprake van verkrachting?

Verkracht of Niet: De stagiair

In aflevering 2 wordt een mannelijke stagiair door zijn bazin niet alleen begeleid maar ook verleid op de vrijdagmiddagborrel. Wordt hij seksueel geïntimideerd of vindt hij die aandacht eigenlijk wel lekker?

Verkracht of niet: Zussen

En in de laatste aflevering staan twee zussen en één man centraal: vriend van de één maar een flirt met de ander. Wilden ze het seksuele contact allebei of gaat hij over een grens?

Extra begeleiding

In de villa krijgen de panels bezoek van een advocaat, een officier van justitie van het Openbaar Ministerie, de oprichtster van Centrum Seksueel Geweld en enkele ervaringsdeskundigen die vanuit hun vakgebied en achtergrond hun visie op de getoonde verhalen geven en hun ervaringen delen.

Samenwerking

De uitzendingen zijn tot stand gekomen met medewerking van Centrum Seksueel Geweld, het OM, de Politie, enkele advocaten, Rutgers en Slachtofferhulp. Zij waren onder andere betrokken bij de keuze van de verhalen en de discussies in het huis.