Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Zie Mij Graag S01: de dramatische kant werkt het best

  •  
15-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
224 keer bekeken
  •  
Zie Mij Graag
Originele ideeën te over in de Vlaamse serie Zie Mij Graag, maar aan de uitwerking schort het nog wel eens.
Zie Mij Graag draait om Anna (Alejandra Theus) en haar onbehouwen man Ben (Stan Van Samang). Hun huwelijk is niet meer wat het geweest is en ze besluiten uit elkaar te gaan, waarna Anna moet zien om te gaan met het leven van een single en het feit dat haar zoons soms tijd bij hun vader doorbrengen.
Het thema van een scheiding biedt, voor de tragikomedie die Zie Mij Graag belooft te zijn, veel mogelijkheden. Er zitten enkele veelbelovende scènes in, zoals het moment waarop het koppel in het gemeentehuis afspreekt om de scheiding te formaliseren. Anna wacht op haar toekomstige ex-man en we gaan mee in haar fantasie, waarin alles weer even koek en ei is: ach, waarom zouden we het niet nog een keer kunnen proberen?
7504.w1920.0.2d7c892
De fantasiesequentie eindigt met een intense kus, die wordt overgenomen door alle mensen in de hal. Dit moment van euforie komt abrupt tot einde als haar eega haar uit de droom helpt. Ze gaan over tot de orde van de dag: de scheidingspapieren moeten ondertekend worden. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Achtereenvolgens wordt dit bemoeilijkt door een niet-werkende pen en een bommelding, om het uiteindelijk maar met een week uit te stellen.
7503.w1920.0.6670f84
Helaas lukt het Zie Mij Graag niet om de originaliteit en kwaliteit van de grappige scènes vast te houden. Met de dramatische kant zit het wel redelijk goed, maar de komische kant schuurt hier en daar flink. En dat terwijl deze wel de overhand lijkt te willen voeren. Een gemiste kans is ook de voice-over van Anna, die haar gedachten op een komisch bedoelde manier met de kijker deelt. Dit is een vaak beoefende stijlgreep en voegt weinig toe.
Het feit dat de komische aspecten de boventoon voeren, getuigt meteen van de overduidelijke valkuil waar tragikomische films en series vaak intrappen: de verhouding die te ver doorslaat naar één van de twee kanten. In Zie Mij Graag werkt deze verhouding zichzelf tegen: de minder geslaagde komische kant is dominant, terwijl de beter uitgewerkte dramatische elementen minder aandacht krijgen.
7502.w1920.0.952cfb7
Enkele ongeloofwaardige scènes, zoals een staat van dronkenschap die op slag verandert in een bijna nuchtere uitstraling, dragen bij aan het gevoel van imperfectie. Ook het acteerwerk van hoofdrolspelers Theus en Van Samang is (nog) niet op het niveau dat je zou willen bij een serie als deze. Iets meer aandacht voor het script en met name de regie had Zie Mij Graag goed gedaan.
Zie Mij Graag S01, vanaf 12 november 2018 op Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief