Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Worn Stories S01: de kracht van kleding

  •  
03-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Worn Stories
In de documentaireserie vertellen mensen over hun meest gekoesterde kledingstukken.
Iedereen heeft wel een kledingstuk in de kast hangen dat verweven is met een gebeurtenis. Een bijzonder kledingstuk dat je alleen aandoet tijdens een speciale gelegenheid. Of een die je liever nooit meer aandoet maar toch houdt, omdat je er speciale herinneringen aan hebt. Een T-shirt, jurk, blazer, broek of blouse kan vol herinneringen zitten. Bijvoorbeeld aan hoe je niet opgaf, een overleden dierbare, je eerste baan, of hoe je je zelfwaarde terugkreeg. Met kleding kun je je identiteit uiten. Het is een manier om te laten zien wie jij bent en hoe je gezien wil worden.
'Kleding is belangrijk. Hoe mensen zich kleden verandert hoe we ze zien.' In Worn Stories vertellen alledaagse mensen (en een paar bekenden) bijzondere, hartverwarmende, emotionele en herkenbare verhalen aan de hand van hun meest gekoesterde kledingstuk.
Worn Stories
In acht afleveringen van ongeveer een halfuur komen verschillende thema’s aan bod: verandering, uniformen, overleven, liefde, gemeenschap, gevonden voorwerpen, opgroeien en nieuwe beginnen. De geïnterviewde protagonisten worden geïntroduceerd met alleen hun voornaam en het gekozen kledingstuk. Hierdoor blijft de persoon zelf in zekere zin anoniem en gaat alle aandacht naar hun verhaal. De persoonlijke verhalen worden afgewisseld met prachtige visuele animaties in verschillende stijlen - zoals kleipoppetjes en illustraties, maar ook papier- en stofcollages - waardoor de verhalen nog levendiger worden.
Worn Stories
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Worn Stories straalt, net als kleding, veel diversiteit uit en is geïnspireerd op het boek met gelijknamige titel uit 2014 van Emily Spivack. Naast Spivack treedt Jenji Kohan (Orange Is the New Black) aan als uitvoerend producent.
Worn Stories
Welke rol kleding heeft in ons leven staat centraal in de serie en na een jaar waarin we weinig gelegenheid hebben gehad om onszelf op te doffen, is dit een fijne reminder dat je met kleding creatief kunt zijn en je humeur kunt verbeteren.
Worn Stories S01, vanaf 1 april 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief