Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Wormwood: trailer voor Netflix-documentaire

  •  
07-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wormwood
Netflix onderzoekt de mysterieuze dood van wetenschapper Frank Olson in Wormwood.
Olson was een wetenschapper in dienst bij het Amerikaanse leger, die aan het begin van de jaren 50 vanuit zijn onderzoeksgroep door de C.I.A. naar New York werd gehaald. Niet veel later sprong hij onder invloed van LSD vanuit zijn hotelkamer naar zijn dood, iets dat werd beoordeeld als zelfmoord. Zijn zoon Eric probeerde de afgelopen decennia de waarheid boven tafel te krijgen. De dood van zijn vader zou samenhangen met Project MKUltra, een serie geheime experimenten van de C.I.A. waarbij drugs werden verstrekt aan onwetende burgers. Op die manier wilde de C.I.A. onderzoeken of bijvoorbeeld LSD bruikbaar zou zijn als hulpmiddel bij ondervragingen en martelingen. In de documentaire komt Eric Olson zelf aan het woord, terwijl zijn vader in verschillende reconstructies gespeeld wordt door Peter Sarsgaard. Het gescripte gedeelte van Wormwood heeft tevens bijrollen voor Molly Parker (Deadwood) en Bob Balaban (Seinfeld).
De Netflix-serie werd gemaakt door de Oscarwinnende documentairemaker Errol Morris, bekend van The Thin Blue Line en The Fog of War. Deel een verschijnt op 15 december.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief