Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Workin’ Moms S04E01: luchtig en geestig

  •  
06-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Workin' Moms S04
Keuzestress leidt tot seks op rare plekken. Het is een typisch compromis voor hoofdpersoon Kate.
Aan het einde van het derde seizoen van Workin’ Moms woont Kate (Catherine Reitman) een Halloweenuitvoering bij op de school van haar zoontje. Alle kinderen krijgen een prijs. Dat vindt ze maar belachelijk, zo werkt het niet in het leven. Hoewel ze zelf ook maar moeilijk kan kiezen tussen haar minnaar en haar echtgenoot. Het seizoen eindigt dan ook met een cliffhanger: kiest ze voor Cabo – waar haar lover op weg naartoe is – of voor haar man; voor cocktails of voor de kids? De moederliefde wint, want Kate verschijnt in het vierde seizoen weer aan Nathans (Philip Sternberg) zijde.
Zeven maanden later is Kate nog steeds collega’s met haar voormalige lover, die vrij snel na hun fling een andere vrouw heeft bezwangerd. De relatie tussen haar en Nathan lijkt te zijn ingedut en moet voortdurend opgefrist worden met seks op rare plekken: een parkeerplaats en 'af en toe in een mobiel toilet'. Voor zoonlief hebben ze een normaal bed gekocht, maar het lukt maar niet om hem te overtuigen van dit potentiële slaapgenot. Hij blijft uit bed kruipen en is een luis in de pels van zijn ouders die toch al doodmoe zijn.
Workin’ Moms S04
Ondertussen lijkt het erop dat Anne (Dani Kind) eindelijk een manier heeft gevonden om de kwajongensstreken van haar dochter Alice (Sadie Munroe) in te perken: activiteitengevangenis. Dat wil zeggen: plemp de hele agenda vol met verplichte handelingen, van muziekspel tot sport. Dan kunnen ze niet meer de boel op stelten zetten of, zoals vorig seizoen, op een foto poseren met een handpistool. En 'schaakkamp, drie keer per dag flossen' doet haar goed. Anne schrijft er een boek over. Ook de andere dames, Jenny (Jessalyn Wanlim) en Frankie (Juno Rinaldi), werken zoals gebruikelijk aan het perfectioneren van hun leventjes. Een klus die telkens toch iets moeilijker blijkt dan gedacht.
Het vierde seizoen van Workin’ Moms oogt vooralsnog weer iets luchtiger en geestiger dan het derde seizoen, dat toch een beetje verdronk in pathetisch gezever en flauwe grappen. Reitman en de zijnen hebben zich herpakt, en het valt te benieuwen of Kate zich dit seizoen opnieuw ontpopt als egoïst in een midlifecrisis, of dat ze het juiste pad blijft bewandelen. Of misschien wel allebei: keuzestress is een ziekte van deze tijd, en we claimen liever alle prijzen dan dat we met lege handen achterblijven.
Workin' Moms S04, vanaf 6 mei 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief