Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Work It: verassend vermakelijke film

  •  
09-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
105 keer bekeken
  •  
Work It
De dansfilm gebruikt de beproefde formule uit het genre, wat resulteert in luchtig escapisme.
Alle klassiekers uit het dansgenre gebruiken een beproefde dramaformule - van de Step Up-franchise en Save The Last Dance tot Honey. De Netflix-dansfilm Work It toont eveneens alle clichés uit het genre, maar slaagt erin om een lichte, luchtige film te creëren.
De overijverige middelbare scholier Quinn (Sabrina Carpenter, The Hate U Give) stelt alles in het werk om te worden aangenomen aan de prestigieuze Duke-universiteit (‘Het is de Harvard van het zuiden’). De toelatingsvertegenwoordiger Ms. Ramirez (Michelle Buteau) geeft aan dat universiteiten meer willen dan goede cijfers; studenten dienen ook deel te nemen aan (boeiende) buitenschoolse activiteiten. Quinn vertelt dan een kleine leugen: ze claimt lid te zijn van het beroemde dansteam van haar school, de Thunderbirds. Het enige probleem is dat ze niet kan dansen – en diezelfde groep heeft haar verbannen nadat ze de lichtproductie tijdens een dansproductie had verknoeid.
Work It
Quinn verzamelt samen met haar beste vriendin Jas (YouTube-ster Liza Koshy) een groepje ondergewaardeerde dansers om haar eigen team te beginnen. Daarnaast probeert ze de fantastische danser Jake Taylor (Jordan Fisher, To All The Boys: P.S. I Still Love You ) te strikken als choreograaf van de groep.
Work It
Het scenario van Alison Peck maakt vol overtuiging gebruik van de clichés uit het genre, waardoor je het voor de hand liggende drama van mijlenver ziet aankomen. Het is een gemiste kans om meer diepgang te brengen in het scenario, omdat naast Quinn de karakterisering van de ondersteunende karakters ondermaats is; ze vullen alleen de kaders in van het archetype van de nerd, voetballer of goth.
Peck verweeft alle elementen wel tot een vrolijk geheel: van de dansmontages en soundtrack tot de (slapstickachtige) humor. Carpenter is een solide jonge actrice die zowel de gekke als romantische momenten weet te verkopen. Fisher is charmant en heeft een goede chemie met Carpenter. Keiynan Lonsdale, beter bekend als Wally West uit The Flash, overtuigt als de flamboyante ster van het rivaliserende dansteam.
Work It
‘Het is niet moeilijk om een vierkwartsmaat of je eigen hart te volgen. Je hoeft alleen maar te luisteren’, aldus Quinn.  En ze heeft gelijk. Work It neemt zichzelf nooit te serieus maar heeft, ondanks zijn gebreken, de juiste bewegingen.
Work It, vanaf 7 augustus 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief