Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Who’s a Good Boy?: seksistische American Pie-kloon

  •  
23-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
Who's a Good Boy?
Komedie over een Mexicaanse scholier die zo snel mogelijk ontmaagd wil worden is tenenkrommend vanaf de eerste minuut.
Foto credits: Netflix
In Mexico heeft American Pie (1998) en zijn flagrante seksisme kennelijk geen enkele culturele impact gehad, getuige Who’s a Good Boy? : een komedie over een tienerjongen wiens schooltijd pas echt geslaagd is als hij seks heeft gehad. Op zich is die premisse nog niet eens zo slecht, daar kan je alle kanten mee uit, maar filmmaker Ihtzi Urtado kiest helaas voor het gebaande pad.
Chema (Sebastián Dante) wordt door zijn mannelijke vrienden gezien als een softie, een sulletje. Hij is ook de enige jongen uit zijn vriendenkring die nog geen seks heeft gehad. Als hij zich moet ontfermen over de nieuwe student Claudia (Sirena Ortiz), dan ziet hij meteen kansen. Hoewel de concurrentie al snel in zijn nek hijgt. De vriend van Chema’s moeder snelt hem echter te hulp: hij mag zijn truck lenen zodat de tiener er al een stuk volwassener uitziet. Gaandeweg komt de jonge Mexicaan – die elke dag masturbeert – erachter dat zijn zucht naar seks niet zaligmakend is.
Who's a Good Boy?
Er is meer in het leven, zoiets. En misschien wil Chema ook geen macho zijn? Hoewel de film daarin tamelijk vaag blijft – misschien wel omdat diepgang in alle opzichten ontbreekt? En dan zijn er opmerkingen over poepen (‘er gluurt een schildpaddenhoofd tussen m’n billen’) en andere flauwigheden (Chema wordt zodra hij seks heeft betrapt, maar dat is niet erg?) die het niveau nog verder naar beneden halen. Je kan Who’s a Good Boy? overigens niet eens kwalificeren als puberaal of infantiel, omdat de film niet lijkt te reflecteren op de huidige generatie tieners – die staan vast op een volwassenere manier in het leven.
Who's a Good Boy?, vanaf 23 november 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief