Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

White Sands: kibbelend undercoverkoppel aan het strand

  •  
04-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
847 keer bekeken
  •  
White Sands
Een intrigerend mysterie, leuke hoofdrolspelers en voldoende tempo, maar de serie dreigt soms te kluchtig te worden en het script leunt soms te veel op toevalligheden.
Foto credits: KRO-NCRV
Het meest unieke 'selling point' van de Deense misdaadserie White Sands is ongetwijfeld de locatie. Dit keer geen schimmig dorpje in de bossen waar de seriemoordenaar in duisternis zijn slachtoffer stalkt, maar Hvide Sande, een toeristisch eilandje vol rijke stinkerds dat prima vaart op toerisme en visserij.
Twee undercoveragenten - de norse Duitse rechercheur Beckmann en de meer frivole Deense agente Falck - moeten zich uitgeven als koppel dat zich in het badplaatsje wil gaan vestigen, om na een jaar eindelijk een doorbraak te forceren in het onderzoek naar de moord op een Duitse toerist. Dat het slachtoffer de broer was van een vooraanstaande lokale politicus maakt de zaak er niet eenvoudiger op.
White Sands
De miniserie zit goed in elkaar (de twee sterke openingsscènes zetten direct knap de toon) en heeft veel vaart en flair. Iedereen in Hvide Sande is verdacht en heeft een dubbele agenda, wat de lijst met mogelijke verdachten al snel ellenlang maakt. De twee hoofdrolspelers, Carsten Bjørnlund uit The Legacy en Marie Bach Hansen, zijn aan elkaar gewaagd en de opmerkelijke cultuurverschillen tussen Duitsland en Denemarken zorgen in het doorwrochte moordmysterie voor veel vrolijk gekibbel en zelfs kluchtige intermezzo's.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
White Sands
Bij vlagen dreigt de balans wat door te schieten en bedient het ingenieuze plot zich van iets te veel toevalligheden en clichés; de twee helden lijken echt doorlopend nét op het juiste moment op de juiste plek te zijn. En hoe geloofwaardig is het dat het echt geen dag regent aan de normaal van regen verstokte Deense kust? Maar dat mag de pret die deze puike achtdelige krimi oplevert absoluut niet drukken: White Sands garandeert een paar fijne avonden thuistelevisie in deze natte najaarsmaand.
White Sands S01, vanaf 6 november 2021 wekelijks op NPO 3 en NPO Start en vanaf 4 november in zijn geheel op NPO Plus
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief