Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

We Hunt Together S02E01-02: opnieuw sfeervol en spannend

  •  
10-09-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
We Hunt Together S02
Freddy (Hermione Corfield) wordt op de hielen gezeten door een moordlustige aanbidder en lijkt dat helemaal niet erg te vinden.
Foto credit: Paramount Plus
Freddy (Hermione Corfield) heeft een moordlustige aanbidder. De gewiekste sociopaat probeert haar leven weer op te pikken. Nadat ze aan het einde van het vorige seizoen werd vrijgepleit van de moorden die ze had gepleegd – omdat haar stervende lover Baba (Dipo Ola) voor haar in de bres sprong – wordt haar leven opnieuw opgeschrikt nadat een man met wie ze een onenightstand heeft gehad op brute wijze in een viaducttunneltje wordt vermoord. Het is niet geheel toevallig dat Freddy de avond ervoor nog met de man in kwestie aan het speeddaten was. En ook niet geheel toevallig dat de moordenaar – die een kap draagt in de vorm van een vogel – na zijn daad Freddy belt.
Eerst lijkt het erop dat de hoofdpersoon bang is voor de nieuwe man of vrouw in haar leven. Zoals wanneer de avond na de moord ineens de stroom bij haar in huis uitvalt. Maar Freddy vindt het ook wel interessant: zo krijgt ze de ringvinger van haar date toegestuurd en vindt ze de trouwring van het slachtoffer bij Baba’s graf, dat ze elke dag bezoekt. De vraag is natuurlijk: wordt deze mysterieuze verschijning de nieuwe partner in crime van Freddy? Of blijft ze zich profileren als goeddoener? Want voor de buitenwacht veinst Freddy dat ze écht niets met de wanstaltigheden te maken heeft die andere mensen wel aan haar toeschrijven. Ze is om dit te bewijzen een goed doel begonnen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Deze nieuwe ontwikkelingen geven de makers ook de kans om van meet af aan weer in het diepe te springen. Natúúrlijk wordt het olijke duo Jackson (Babou Ceesay) en Lola (Eve Myles) weer op de zaak gezet. Ze moeten Freddy ditmaal wel voorzichtig benaderen; ze willen haar advocaten niet tegen zich in het harnas jagen. De kaarten zijn in die zin opnieuw geschud in het tweede seizoen van We Hunt Together , dat ook in esthetische zin – en dat is positief – meer van hetzelfde is, met donkere scènes waarin de personages belicht worden door fluorescent neonlight. We Hunt Together is soms meer sfeer dan plot, en daardoor een fijne afwisseling ten opzichte van doorsnee misdaaddrama's.
We Hunt Together S02, vanaf 11 september 2022 op BBC First
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief