Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Watchmen: HBO bestelt een volledige serie

  •  
18-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
Watchmen
Damon Lindelof (Lost) mag zijn pilot van Watchmen gaan uitbouwen tot een volledige serie voor op televisie.
De onverfilmbaar geachte (hoewel Zack Snyder het in 2009 al eens deed) Watchmen-strip van Alan Moore en Dave Gibbons speelt zich af in een alternatieve tijdlijn en draait om een groep verbannen superhelden. De adaptatie van het verhaal is nu in handen van Damon Lindelof, die ook The Leftovers maakte voor HBO. Hij noemde zijn nieuwe versie van Watchmen echter geen directe adapatie van het bronmateriaal, maar meer een soort 'remix'. Volgens HBO zal de serie de 'nostalgie van de strip omarmen, maar tegelijkertijd ook proberen om iets nieuws te doen'. Rollen zijn er voor onder anderen Jeremy Irons (The Borgias), Regina King ( Seven Seconds ), Don Johnson ( Miami Vice ), Tim Blake Nelson ( The Ballad of Buster Scruggs ) en Louis Gossett Jr. (An Officer and a Gentleman), al is momenteel niet bekend wie zij precies spelen in de serie.
Zender HBO wilde nog niet prijsgeven hoeveel afleveringen er precies in bestelling staan. Wel werd bekend gemaakt dat men mikt op een tv-première ergens in 2019.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief