Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Vooruitblik Wie is de Mol? S20E08 Let op: spoilers!

  •  
27-02-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
Nieuw
Wat gaan we zien in de komende aflevering? Een groene vrijstelling, een dubbele exit, een mislukte fietsopdracht en een bondje dat naar huis gaat.
We zeggen al een aantal weken dat Nathan de Mol is – al sinds hij zo krampachtig koos voor het geldbedrag van 1500 euro, in plaats van de waarde van het Chinese servies (2700 euro) – maar nadat we erachter kwamen dat er iets niet deugde met de lasergamevesten, zijn we helemaal overtuigd. Een schitterende Mol, dat zeker. Laten we nog heel even terugkijken naar de allerlaatste woorden van aflevering 7. We zien Nathan een opvallende tekst uitspreken, die eigenlijk direct verwijst naar zijn rol al Mol.
Nathan.
Maar we zijn er nog niet. We blikken vast even vooruit op de aflevering van zaterdag 29 februari, de aflevering waarin er hoogstwaarschijnlijk twee kandidaten het veld gaan ruimen. Immers, we hebben nog maar 3 afleveringen: 29 februari, 7 maart (de aflevering waarin traditioneel de finale wordt gespeeld, met 3 kandidaten) en de grote finale op 14 maart waarin live in Vondel CS de winnaar bekend wordt gemaakt. Kan het zijn dat er ook een finale met 4 mensen wordt gespeeld? Zeker! Dit is eenmaal eerder gebeurd. In het jaar dat Inge Ipenburg de Mol was en Paul Rabbering de winnaar (2007). Een mooie anekdote over de streken die Paul hier zijn medefinalisten leverde is volgende week hier en in de VARAgids te lezen. Ik sprak met hem en een flink aantal andere oud-winnaars over hun WIDM-avonturen.
Maar het kan natuurlijk anders gaan. Een andere optie: er gaat zaterdagavond 'gewoon' 1 kandidaat naar huis, waardoor de voorlaatste aflevering (7 maart) met 4 spelers wordt gespeeld en er halverwege die aflevering een executie wordt afgewerkt. Aan het eind van die aflevering zal dan het finalespel met de 3 finalisten worden gespeeld. Onwaarschijnlijk, maar mogelijk.
Wat weten we al over aflevering 8? Er komt een groene vrijstelling in het spel, zo blijkt uit het promotiefilmpje dat AVROTROS heeft vrijgegeven, en wat ook al uit de Instagrampagina van Rik van de Westelaken blijkt.
Wie deze weet te bemachtigen staat, indien er inderdaad 2 kandidaten naar huis gaan, gelijk in de finale. Mooie prijs om voor te strijden.
Rik
We zien als eerste een fietsopdracht in ’40 graden, brandende zon’, aldus Leonie. De kandidaten staan op een plek in een stad en moeten met elkaar communiceren – wederom een totaal onoverzichtelijke opdracht voor ons kijkers, jammer.
We zien Leonie, Nathan en Buddy op een fiets en Rob en Miljuschka – vandaag in het geel, hoeveel kleren heeft zij bij zich? – in een soort sleutelrol aan een statafeltje. Niet op de fiets dus.
1.1
Verder zien we dat Leonie en Buddy worden aangehouden door de politie. De opdracht is al vrij duidelijk: Mil en Rob moeten de fietsers een veilige doorgang bieden via een stadsplattegrond. De 3 fietsers staan in contact met ze door middel van portofoons. We voorspellen vast: iedere fietser die de finish bereikt is 500 euro waard. Leonie haalt het dus niet. Buddy haalt het ook niet en Nathan, als Mol, waarschijnlijk ook niet. Nul euro. 
1.2
De tweede opdracht die we in de preview zien, maar waarschijnlijk de derde opdracht van de avond is, vindt plaats om een ronde tafel. En daar moet je altijd goed opletten als kandidaat. Hier kan het spel worden beslist. We zien een groene vrijstelling in beeld en uiteraard – dat zien we niet op camera – zullen er ook jokers en geld op tafel komen. Dat wordt onderhandelen en bluffen. Echt een opdracht waarbij de Mol (lees: Nathan) een flink deel van de pot misschien wel kan verspelen om die vrijstelling te bemachtigen, voorspellen we.
Daarover gesproken: Nathan is nog stééds de penningmeester. Het zal ons niks verbazen als er aan het eind van de rit wat briefjes zijn verduisterd.
2
De derde opdracht die we in beeld zien heeft te maken met een glazen hangbrug. Nu al weke benen. Waarom zou je een hangbrug van glas maken? Waarom zou je überhaupt een hangbrug maken? Goed, Chinezen zijn er dol op, volgens Rik.
Wat valt ons op? Het waait er steenhard. Rob verliest er bijna zijn hoed door en Nathan krijgt ineens een zéér heldere ingeving! Volkomen geacteerd natuurlijk. Of hij krijgt hier ineens door dat hij zelf de Mol is, ha (zie foto hieronder)! 
Nathan brug
Wat leert de geschiedenis ons over vrijstellingen in de ronde voor de finale? Dat het vaker gebeurt. Zo bereikten Freek Bartels, Jochem van Gelder, Olcay Gulsen en Nielson allen de finale met een groene vrijstelling in de voorlaatste executie. En laat je niet foppen: dit is precies wat de makers willen. Namelijk: de makers willen heel graag een kandidaat in de finale die op de verkeerde Mol zit! Want? Nou, dan is het voor de kijker extra leuk en extra spannend. De verdenkingen lopen namelijk in een driehoek. Laat je dus niet in de luren leggen komende aflevering. Wanneer diegene met de groene vrijstelling deze verkrijgt door enigszins sturend gedrag van Rik óf de Mol (lees: Nathan), zit deze dus zeer waarschijnlijk niet op de goede Mol en zal dus als verliezer in de finale eindigen. Net als de hiervoor genoemde kandidaten.
Wie gaan er waarschijnlijk naar huis? Zoals eerder beschreven heeft Nathan gezorgd dat Miljuschka in aflevering 7 haar rode scherm niet te zien kreeg. Zij en haar bondje Buddy zitten allebei op Leonie, delen alles met elkaar en zitten hoogstwaarschijnlijk allebei in de verkeerde tunnel. Mochten Buddy of Miljuschka niet die groene vrijstelling bemachtigen, is de kans groot dat we afscheid nemen van Mil en haar Buddy. Maar zoals hierboven geschetst: er is de makers veel aan gelegen om ook een kandidaat die op de verkeerde Mol zit in de finale te krijgen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief