Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Virgin River S05E11: onverminderd fijne guilty pleasure

  •  
30-11-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
6853 keer bekeken
  •  
Virgin_River_n_S5_E11_00_18_20_19R

© Netflix

Zullen tegen het einde van het vijfde seizoen de losse eindjes aan elkaar geknoopt worden in de idyllische maar soms hardvochtige verhaalwereld van Mel en haar dorpsgenoten? 

De Virgin River-saga is nog niet voorbij: de serie - kennelijk een kijkcijferkanon - krijgt een zesde seizoen. Slim knipten de makers het vijfde seizoen (12 afleveringen) op in twee delen, om de spanning op te voeren. De laatste twee afleveringen staan in het teken van kerst, en van het ogenschijnlijk aan elkaar knopen van losse eindjes. En er zijn nog een hoop verhaallijnen die tot een climax of anticlimax moeten komen - hoewel het vorig seizoen wel eindigde met meerdere cliffhangers. De belangrijkste was misschien wel: wie is de biologische vader van Mel (Alexandra Breckenridge)? Mels pa beleefde ooit een affaire in Virgin River; dat ze zich aangetrokken voelt tot deze idyllische plek zit dus misschien wel in haar genen.

Mels lover Jack (Martin Henderson) besluit zijn kameraad John (Colin Lawrence) in te schakelen: kan hij misschien een privédetective inhuren, zoals hij dat al eerder deed? En dan is het speculeren geblazen: zal dit vijfde seizoen van Virgin River in majeur of mineur eindigen? Het eerste lijkt het waarschijnlijkste: hoewel - en dat is bijna een vuistregel - als privédetectives in dit melodrama worden ingehuurd, dan leidt dat steevast tot nog meer misère. Sowieso wordt er in de op een na laatste aflevering al gezinspeeld op (meer) ellende.

Virgin_River_n_S5_E12_00_42_07_01R

© Netflix

De zwangere Lizzie (Sarah Dugdale) twijfelt over haar aankomende moederschap; de eveneens zwangere Charmaine (Lauren Hammersley) heeft tegen het einde van haar zwangerschap complicaties. Een ding staat misschien buiten kijf: de slotaflevering zal hoogstwaarschijnlijk een geboorteregen zijn. Dat moeten de makers de kijker wel gunnen. Virgin River is namelijk van meet af aan goed gemaakte guilty pleasure-televisie; denk aan Hallmark-kaarten, maar dan af en toe opgeleukt met macabere taferelen (drugshandel, verslavingen, moordpartijen).

Virgin_River_n_S5_E11_00_10_03_03R

© Netflix

Innovatieve televisie mag je het niet noemen, maar televisiemakers hoeven niet per se het wiel opnieuw uit te vinden. Smaakvolle soapy drama’s spreken soms ook tot de verbeelding. Kom maar op met dat zesde seizoen. 

Virgin River S05B, vanaf donderdag 30 november 2023 in zijn geheel bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief