Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Vera S08 vanaf 15 juni te zien op NPO 2

  •  
09-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vera
De 'detectivemaand' van de NPO zal straks worden ingeluid door het achtste seizoen van Vera.
Brenda Blethyn (Secrets & Lies) geeft in de Britse serie gestalte aan Vera Stanhope, een al wat oudere maar zeker niet minder scherpe detective, die in de ruige schoonheid van het Engelse Northumberland misdaden onderzoekt. In de eerste aflevering van seizoen acht wordt Vera ingeschakeld wanneer er menselijke lichaamsdelen opduiken in een abattoir. Ze blijken toe te behoren aan Harry Fenton, die voor de politie fraudezaken onderzocht. Fentons collega Jacqueline wijst Vera in de richting van een specifieke fraudezaak die mogelijk iets met zijn moord te maken zou kunnen hebben. Het achtste seizoen heeft wederom bijrollen voor Kenny Doughty als Aiden Healy en Jon Morrison als Kenny Lockhart. Vera is gebaseerd op de boekenreeks van Ann Cleeves en er is ook al een negende seizoen in de maak.
De NPO heeft juni inmiddels omgedoopt tot 'detectivemaand' en het achtste seizoen van Vera is dan de eerste première. De Britse serie is vanaf 15 juni te zien op NPO 2.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief