Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Velvet Colección: Grand Finale: afscheid van het modehuis

  •  
03-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
6926 keer bekeken
  •  
Velvet Colección: Grand Finale
Galerías Velvet wordt verkocht!
‘We hebben allemaal dromen buiten Galerías Velvet.’
Velvet begon als een dramaserie over een modehuis met een Romeo en Julia verhaal en groeide uit tot een succesvolle serie mét spin-off. Nu komt de Spaanstalige serie met de Grand Finale-aflevering echt aan een einde. De dramaserie, die veel weg heeft van een telenovela door de vele plottwisten, geeft de kijker precies wat hij wil in deze grandioze slotaflevering: luxueuze kerstsferen, een wederzien met alle geliefde personages, mysteries, een warme deken van liefde en humor, een bruiloft, en natuurlijk mode. Kortom een heerlijk escapisme waarin de kijker net als de personages afscheid neemt van alles rondom het modehuis.
Het is kerst 1969. De openingsscène begint in New York met de langverwachte terugkeer van Alberto Marquez (Miguel Ángel Silvestre) en Ana Ribera (Paula Echevarría). ‘Het is zover, er is geen weg meer terug’, zegt hij tegen Clara (Martha Hazas) aan de telefoon. Galerías Velvet zal worden overgenomen, maar dat kan natuurlijk niet zonder een spectaculair afscheid én een reünie. Clara heeft de verantwoording om een waardig afscheid te organiseren. Er komt een afscheidscompendium waarin een scala van iconische Velvet-jurken van door de jaren heen geveild zal worden op live-televisie voor het goede doel van Rául de la Riva. Maar wat niemand weet is dat Clara zich al een tijd niet goed voelt en zich laat onderzoeken in het ziekenhuis uit angst dat zij, net als haar overleden zus Rita, borstkanker heeft.
Velvet Colección: Grand Finale
Ook Rául de la Riva (Asier Etxeandia) is teruggekomen uit Equatoriaal-Guinea, Afrika met zijn vriend Melenik (Seve Montoro). Hoewel hij zijn vrienden van Velvet beschouwt als familie, schaamt hij zich toch om (eindelijk) te zeggen dat hij homo is. Dit resulteert in een ongemakkelijke leugen die gelukkig snel uitkomt. ‘Je weet dat we houden van je zoals je bent. Jij bent altijd, altijd een maatstaf voor mij geweest’, zegt Pedro tegen hem wanneer Raúl zichzelf een lafaard noemt.
Velvet Colección: Grand Finale
En het is natuurlijk geen slotaflevering als er geen blije herinneringen (in sepia tinten) voorbijkomen, waarmee de geliefde personages Rita (Cecilia Freire) en Emilio (José Sacristán) weer tot leven komen. Ook geven de terugblikken nieuwe en oude kijkjes in de gebeurtenissen uit het Velvet-tijdperk.
Velvet Colección: Grand Finale
Velvet Colleción: Grand Finale geeft een waardig afscheid aan de serie en verhaallijnen van de personages.
Velvet Colleción: Grand Finale, vanaf 1 maart 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief