Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Unsolved Mysteries S02E06: opzienbarende cases

  •  
19-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Unsolved Mysteries S02
De makers van deze intrigerende docureeks delen opnieuw zes meeslepende verhalen.
In het tweede seizoen van Unsolved Mysteries stuiten de makers wederom op een zestal opzienbarende cases: van een merkwaardige moord in een Noors hotel tot ontmoetingen met geesten in Japan. De meest in het oog springende aflevering is de laatste, waarin de vermissing van twee peuters in het New Yorkse Central Park in 1989 centraal staat. De moeder en de oma van de kinderen zoeken 30 jaar na dato nog steeds naarstig naar het duo, en de zaak is nooit gesloten. Via reconstructies en een keur aan interviews wordt geschetst hoe Levon en Christopher ineens verdwenen.
Het was een warme voorjaarsdag in mei en het was ontzaglijk druk in Central Park. En, zoals de rechercheur die aan de zaak werkte illustreert, er waren nog geen beveiligingscamera’s. Als de twee peuters ineens verdwijnen, dan gaan ze als het ware op in de mensenmassa. Vervolgens ontstaat er een imposante zoektocht zonder resultaat. In Unsolved Mysteries wordt gespeculeerd wie de daders zijn: misschien een onvruchtbare vrouw? Dat klinkt misschien vergezocht, maar het gebeurt in New York. Of was het een pedofielenkring? New Yorkers waarschuwden hier al voor. Bovendien was Harlem, waar de peuters woonden, destijds geen fijne plek.
Drugshandel en andere vormen van criminaliteit tierden welig. Het hadden dus ook junkies kunnen zijn. Het blijft gissen. Dat maakt dat het kijken van Unsolved Mysteries een frustrerende aangelegenheid is. Zeker als je in het eindshot de telefoonnummers ziet die je kan bellen, mocht je Levon of Christopher ineens op straat zien – want het vermoeden bestaat dat ze nog steeds leven. En tóch blijf je kijken. Omdat nieuwsgierigheid naar het onbekende inherent is aan de mens. We willen de mysteries begrijpen, maar als we daartoe in staat zouden zijn, dan zouden mysteries ophouden te bestaan. Elke aflevering ontmaskeren de makers die paradox.
Unsolved Mysteries S02, vanaf 19 oktober 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief