Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Unsere Mütter, unsere Väter komt naar de NPO

  •  
16-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
150 keer bekeken
  •  
Unsere Mütter, unsere Väter
Het oorlogsdrama deed na de uitzending op de Duitse televisie in 2013 heel veel stof opwaaien.
Na vorige maand Das Boot komt er ook deze maand weer een Duitse productie naar NPO Start Plus. Het gaat om Unsere Mütter, unsere Väter, een driedelige (waarbij wel elke aflevering 90 minuten duurt) miniserie die opent in het jaar 1941. Vijf Duitse vrienden van in de twintig, met onder meer een soldaat, een verpleegster en een kleermaker, worden meegezogen in de waanzin van de Tweede Wereldoorlog. Ze beloven elkaar eeuwige vriendschap, maar eindigen aan verschillende kanten van de geschiedenis. In Duitsland zorgde Unsere Mütter, unsere Väter na uitzending op zender ZDF voor heel veel opschudding: niet iedereen kon zich vinden in de manier waarop de personages - aan beide kanten van de oorlog - werden afgeschilderd. Desondanks won de serie in 2014 een Emmy.
De complete miniserie is vanaf 22 april te zien op NPO Start Plus. De reeks werd op televisie al ooit uitgezonden door de VPRO. Hieronder kun je tevens de trailer zien.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief