Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Undercover S02E01: yee-ha een (nog spannender) nieuw seizoen!

  •  
06-09-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
234 keer bekeken
  •  
Undercover S02
Het verhaal draait van drugshandel naar wapenhandel en Ferry Bouman zint op wraak vanuit de gevangenis.
Het eerste seizoen van de Nederlands-Belgische Netflix-productie was een keiharde hit. Het was de populairste titel van Netflix in 2019 en tikte alle boxen af van een aanhoudende misdaadserie: actie, humor, slim politiewerk, goed acteerwerk, het zat er allemaal in. En dat werd niet alleen in Nederland en in België opgemerkt. De serie van showrunner Nico Moolenaar ( Spitsbroers ), naar een idee van Jan Theys (Salamander), deed het, doordat het ook gedubbed werd in het Duits, Frans, Spaans en Engels, ook goed in het buitenland.
De makers lijken nu nog meer gericht te zijn op internationaal succes en het zoeken van een connectie met het Amerikaanse publiek. De eerste aflevering van het lang verwachte tweede seizoen gaat ongeveer een jaar na de arrestatie van Ferry Bouman (Frank Lammers) verder.
Undercover S02
Kim (Anna Drijver) werkt nu als onderzoeksjournaliste voor Human Rights en is ‘veel in het veld’. Ze onderzoekt vooral oorlogsmisdaden en is vaak in het Midden-Oosten. Ze ontmoet Bob (Tom Waes), die nog steeds voor de politie werkt, in een koffietentje. Ze heeft een mogelijke aanwijzing gevonden en Bob kan haar vermoedens helpen bevestigen door een serienummer van een tractor te checken. Wanneer Bob doorkomt met zijn gunst, leidt dit Kim naar een manege in België – maar het exterieur en algehele vibe doen denken dat het ook een ranch in de Verenigde Staten geweest had kunnen zijn.
Undercover S02
De ranch heet El Dorado. Er worden kinderfeesten en line dance avonden gehouden en af en toe worden er met pistoolschoten odes aan ‘nostalgisch’ Dixie-land (de zuidelijke staten van de VS) gebracht. Horecamedewerker van de ranch Nathalie en haar zoontje Jackson wonen boven de feestzaal. Nathalie (Ruth Becquart, De DagOver Water ) lijkt een niet gezonde relatie te hebben met de eigenaar van de El Dorado: Laurent Berger (Wim Willaert). Een man met meestal een cowboyhoed op die nuchter al niet pluis lijkt te zijn, maar zijn ware aard echt laat zien met een paar slokken op. Zijn broer JP (Sebastien Dewaele) is wapenhandelaar en blijkt bij bijna alle (oorlogs)conflicten van de jaren 90 betrokken te zijn geweest. De broers zijn ‘niet zomaar twee West-Vlaamse boeren die daar Kalasjnikovs verkopen’. Ze gebruiken een ngo als cover en zijn nog niet eerder ontdekt omdat ze ‘keigoed’ zijn.
Bob en zijn undercover handler besluiten om onderzoek naar ze te doen door undercovers in te zetten. Het plan is om de broers te pakken waar ze zich veilig voelen: op hun manage.
Undercover S02
Doordat de eerste aflevering gebruikt wordt om de nieuwe personages te introduceren, moeten fans van Ferry het even doen met een paar broodkruimels deze aflevering. Ferry zint vanuit de gevangenis op wraak en krijgt bescherming van zijn nieuwe bodyguard, gespeeld door Rico Verhoeven. Hij wil koste wat kost de identiteiten achterhalen van de undercovers die ervoor zorgden dat hij in de gevangenis kwam. Ondertussen zoekt Polly, de dochter van Bob, steeds meer uit over wat haar vader vorig jaar heeft uitgespookt… wat vast nog een spannend verhaallijntje zal worden.
Undercover S02, vanaf 6 september 2020 wekelijks op Netflix (vanaf 21.45 uur) en België Eén (om 20.35 uur)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief