Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Truth Seekers S01: Ghostbusters op z'n Brits

  •  
30-10-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
Truth Seekers
Deze nieuwste samenwerking tussen Nick Frost en Simon Pegg kabbelt vrolijk voort. Voor Truth Seekers is dat zowel een voor- als nadeel.
Overdag werkt Gus Roberts (Nick Frost, Into the Badlands, Shaun of the Dead) als monteur voor het Britse telecombedrijf Smyle, maar alle vrije momenten tussendoor besteedt hij aan zijn favoriete bezigheid: het opsporen van paranormale gebeurtenissen voor zijn YouTube-kanaal Truth Seekers, als ware hij het missende vijfde lid is van de Ghostbusters. Zowel wat betreft het aantrekken van normale als van paranormale bezoekers is Gus tot dan toe weinig succesvol, tot hij door zijn werkgever (Simon Pegg, Mission: Impossible, Star Trek: The Future Begins) wordt gekoppeld aan kersverse collega Elton John (Samson Kayo, Timewasters, Youngers).
In korte tijd kruisen Gus en Elton de paden met de geest van een hond, een paranormale radio en een bezeten pop. Ook ontmoeten ze Astrid (Emma D’Arcy, Hanna , Wanderlust ), een jonge vrouw die zelf wordt achtervolgd door angstaanjagende spookverschijningen.
Truth Seekers
Voor Truth Seekers slaan Simon Pegg en Nick Frost opnieuw de handen ineen, net zoals ze dat al eerder deden voor films als Shaun of the Dead, Hot Fuzz and The World’s End (allemaal geregisseerd door Edgar Wright). Wat betreft sfeer – een beetje vreemd maar wel lekker - doet Truth Seekers misschien nog wel het meeste denken aan de tv-serie Spaced, waarmee Pegg, Frost en Wright ruim twintig jaar geleden doorbraken. Voor alle duidelijkheid: Truth Seekers is niet door Wright geregisseerd, maar door Jim Field Smith, regisseur van Criminal: UK (die met Kit Harington) en She’s Out of My League.
Truth Seekers
Truth Seekers doet alles op z’n gemakje. Zelfs de grapjes komen haast achteloos voorbij, zoals in de scène waarin Malcolm McDowell (als de nurkse schoonvader van Gus), net als zijn personage in A Clockwork Orange , opnieuw ten prooi valt aan ongewilde oogtherapie.
Truth Seekers
Die ontspannen ambiance is zowel een voordeel als een nadeel. Aan de ene kant kabbelt de serie vrolijk voort, van spookhuis naar spookhuis, met als rood draadje een hersenspoelende sekte geleid door dokter Peter Toynbee (Julian Barratt). Tegelijkertijd worden ook alle ontknopingen op precies dezelfde nonchalante manier afgehandeld, ongeacht hoe belangrijk die momenten daadwerkelijk zijn. Wat is de reden waarom Gus en Elton John opeens overspoeld worden door paranormale activiteiten? Waarom komt Helen (Susan Wokoma, Chewing Gum , Crazyhead), de zus van Elton, nooit het huis uit? En wat was de betekenis van de nachtmerries van Astrid helemaal aan het begin? Gus, Elton en Astrid zijn misschien wel de enigen die een naderende Apocalyps kunnen voorkomen, maar Truth Seekers behandelt deze situatie net als alle andere: als slechts een klein obstakel op de weg naar een – mogelijk – tweede seizoen.
Truth Seekers S01, vanaf 30 oktober 2020 op Amazon
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief