Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Truth Be Told S02E01: clichématig moordmysterie

  •  
22-08-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Truth Be Told S02
Kate Hudson speelt een inwisselbare diva in overdreven melodramatische openingsaflevering.
Het eerste seizoen van Truth Be Told was ondanks de prima casting geenszins een onverdeeld succes. Maar bij Apple TV+ krijgen gemankeerde drama’s kennelijk de tijd om te groeien. Dus mag podcastmaker Poppy Parnell (Octavia Spencer) opnieuw een moordmysterie oplossen. Ditmaal gaat het om Josh, de partner van Micah (Kate Hudson). Micah werd als 13-jarige clochard ooit op straat gevonden door Poppy en door haar familie gerecupereerd. Poppy herkende in haar een literair talent en dus werd Micah miljonair dankzij haar boeken en runt ze nu een soort lifestylemerk dat tevens dienstdoet als een toevluchtsoord voor getroebleerde vrouwen.
In de eerste aflevering staat Micah op het punt om haar nieuwste werk tijdens een evenement te introduceren als Josh afwezig blijkt bij de festiviteit. Luttele momenten later wordt hij door Poppy – toevallig, toevallig – dood aangetroffen met een andere vermoorde man die op het eerste gezicht oogt als zijn lover. Hoewel de politie al snel spreekt van een ‘murder-suicide’, ofwel: Josh heeft eerst zijn heimelijke geliefde en daarna zichzelf van het leven beroofd. Poppy heeft echter andere vermoedens: zo wordt Micah gestalkt door een engerd – die van achteren te zien is in de omineuze slotscène – en duikt er een sekte op in het verhaal.
Truth Be Told S02
Het grootste probleem van het tweede seizoen lijkt vooralsnog niettemin dat het moeilijk is om sympathie op te brengen voor Josh, een personage dat je maar amper leert kennen voordat hij het loodje legt. Truth Be Told voelt als een willekeurige aflevering van Law and Order, ondanks de miljoenenbudgetten. Generiek ook: met Hudson als een inwisselbare diva die opzichtig geheimen met zich meedraagt. Net als vorig seizoen lijkt de vraag hoe het seizoen zal eindigen er amper toe te doen. En mankeert er een hoop aan het scenario. Zoals wanneer Poppy tijdens de podcast proclameert: 'Josh was niet gelovig maar…' en je als kijker direct denkt: dan was hij zeker spiritueel? En ja hoor: 'Hij was spiritueel.'
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Truth Be Told S02
Showrunner Nichelle Tramble, bekend van haar schrijfwerk voor Justified, bedient zich iets te vaak van dit soort clichés. Zoals wanneer Poppy haar podcastaflevering eindigt met de platitude: 'De waarheid is een licht dat door ons allen schijnt.' In dat opzicht is Truth Be Told aan het begin van het seizoen – met tevens een hoop onuitstaanbare zangnummers – overdreven melodramatisch. Wat dat betreft kunnen we met zekerheid stellen dat een derde seizoen uit den boze is.
Truth Be Told S02, vanaf 20 augustus 2021 wekelijks bij Apple TV+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief