Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

True Story S01E01: onbedoeld ironisch

  •  
25-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
161 keer bekeken
  •  
True Story
Kevin Hart speelt met weinig overtuiging een variant van zichzelf in kleurloze thriller.
Komiek Kid (Kevin Hart) maakt tijdens zijn tour een tussenstop in Philadelphia om te kunnen feesten met z’n broer Carlton (Wesley Snipes). Carlton, die al jaren financieel misbruik maakt van Kid, heeft ook ditmaal een schaamteloos verzoek: kan Kid hem 600.000 dollar geven zodat hij zijn restaurant weer kan aanzwengelen? Kid twijfelt. Na zijn show belandt hij met Carlton en zijn gevolg in een nachtclub waar hij een groupie ontmoet. Diezelfde nacht wordt hij in het hotel waar ze verblijven ineens gewekt door Carlton: de groupie is naast Kid in bed overleden. En dat precies op de dag dat de nieuwe film van Kid in première zal gaan.
Wat nu? Kids eerste ingeving is om een ambulance te bellen, maar Carlton (Snipes speelt een heerlijk wezeltje) boezemt hem angst in: dat zal problemen voor zijn broertje opleveren. Dus besluit hij Kid te helpen en huurt hij fixer Ari (Billy Zane) in, die ervoor zorgt dat de overleden vrouw uit het hotel verdwijnt. Maar als Kid even later met Ari in gesprek raakt blijkt dat hij 6 miljoen dollar zal moeten betalen voor zijn diensten. Waarmee de vraag rijst: wordt hij bedonderd? En zit z’n broer in het complot? Saillant is trouwens dat Ari op een gegeven moment Kid beschimpt door te zeggen dat hij sowieso een ‘niet erg goede acteur is’.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
True Story
Die observatie is ook van toepassing op Kevin Hart, die met True Story een van zijn eerste dramatische rollen neerzet, met weinig overtuiging. Zie alleen al de bovengenoemde scène waarin hij volledig wordt weggespeeld door de schmierende Zane. Sowieso heeft True Story iets ironisch: het drama pretendeert dat faam niet zaligmakend is, evenals rijkdom. Maar dat is juist precies waar Kevin Hart, ook in zijn eigen shows, steevast mee koketteert. True Story geeft hem in dat opzicht de kans om een variant van zichzelf te spelen. En dat mag je in vele opzichten ook gewoon geen acteren noemen.
True Story S01, vanaf 24 november 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief