Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Transparent verder zonder Jeffrey Tambor

  •  
16-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
transparent_204_00647
Amazon heeft officieel aangekondigd dat Jeffrey Tambor niet terugkeert voor het vijfde seizoen van Transparent.
Eind vorig jaar werd de Emmy-winnende hoofdrolspeler door meerdere personen die aan de serie werken beschuldigd van seksueel wangedrag. Amazon stelde een onderzoek in, maar Tambor gaf toen al aan dat de huidige sfeer op de set het sowieso onmogelijk zou maken om terug te keren. Later liet hij doorschemeren wellicht toch terug te gaan komen op die beslissing, maar dat hoeft niet meer, want Amazon heeft hem nu officieel ontslagen. Na zijn ontslag haalde Tambor uit naar de VOD-dienst en Transparent-bedenker Jill Soloway. Hij noemt de aantijgingen 'vals' en het onderzoek 'gebrekkig'; de uitkomst zou volgens hem onterecht beïnvloed zijn door het 'heersende politieke klimaat' dat ook voelbaar is op de set. Soloway zou hem tevens onterecht hebben afgeschilderd als iemand die zijn collega's op de set pijn zou doen.
Opvallend genoeg heeft Tambor ook een bijrol in de serie Arrested Development, waar Netflix - dat vorig jaar House of Cards-acteur Kevin Spacey ontsloeg vanwege seksueel wangedrag - een vijfde seizoen van aankondigde.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief