Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Toy Boy S01E01-02: voortsudderend drama

  •  
29-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
314 keer bekeken
  •  
Toy Boy
Ondanks het interessante uitgangspunt blijkt Toy Boy een inspiratieloze erotische Spaanse thriller.
Seks. Feesten. Geld. Het zijn de grootste (geheime) verlangens van velen. Hugo Beltrán (Jesús Mosquera) heeft het allemaal. Hoe? Hij is een succesvolle mannelijke stripper. Het leven lacht hem toe totdat hij wakker wordt naast een verbrand lijk, na een nacht van feesten en excessen, en verdacht wordt van moord.
Het verminkte lichaam was van Philip Norman, de echtgenoot van zijn geliefde, Macarena Medina (Cristina Castaño). Hugo wordt schuldig bevonden en veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf. Zeven jaar in zijn straf ontvangt hij bezoek van de jonge advocate Triana Marin (María Pedraza, La Casa de Papel), die pro-deo zijn zaak wil heropenen. Hij krijgt een voorwaardelijke vrijlating en zet alles op alles om zijn onschuld te bewijzen.  
Liefde, seks, politiek, ambitie en jaloezie. De dramaserie van Iñaki Mercero en Javier Quintas lijkt bij vlagen een Magic Mike-geïnspireerde thriller die zich afspeelt aan de Costa del Sol. Het is een ambitieus project maar scenarist Juan Carlos Cueto en zijn team weten het niet goed te verkopen, en maken het zichzelf moeilijk door afleveringen te creëren van gemiddeld zeventig minuten waardoor de speelduur het verhaal belemmert.
Dankzij zijn ontdekking van de onregelmatigheden die zijn begaan in zijn strafzaak probeert Hugo alle feiten te reconstrueren om te ontdekken wie de man van Macarena heeft vermoord, en het leven terug te krijgen dat hem is afgenomen. Op papier is dit een fascinerend uitgangspunt - mede door de hints rondom een politieke samenzwering rond zijn gevangenschap - maar het verhaal werkt niet omdat het potentieel van de thriller niet wordt benut in het zwakke script, wat versterkt wordt door de subplots die weinig bijdragen aan het centrale verhaal.
De serie geeft uiteindelijk wat het je belooft: naakte lichamen, mooie mannen en erotiek. De scenaristen spelen met provocatie en sensualiteit zonder dat het de grenzen van betamelijkheid overschrijdt. Er zijn hints naar een relatie tussen Hugo en Triana, maar zijn ex-vriendin is nooit uit zijn gedachten. Pedraza schiet tekort als de ambitieuze advocate die de strafzaak aanneemt om op te klimmen binnen haar kantoor, omdat de jonge actrice (nog) niet de gravitas heeft om de rol volledig te vullen. Mosquera is een nieuwkomer in de filmwereld en op enkele momenten is dat zichtbaar. Castaño is het sterkst in haar rol als de vrouwelijke leider binnen haar familie, die niet terugdeinst om te vechten om haar doelen te bereiken.
Toy Boy is een ambitieuze serie met een erotisch laagje.  Het is puur vermaak waarbij je je verstand op nul kan zetten.
Toy Boy S01, vanaf 28 februari 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief