Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Top Dog S02E01: ook als koppel overtuigen Teddy en Emily

  •  
29-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2927 keer bekeken
  •  
Top_Dog_ZDF

© ZDF

De wereld van machtsspelletjes en opportunisme garandeert weer meer dan genoeg intriges en verrassingen.

Het is voor seriemakers altijd maar afwachten of het werkt om twee personages die lange tijd om elkaar hebben heen gedraaid hun zin te geven en er een officiële relatie van te maken. Maar in de Zweedse misdaadserie Top Dog lijkt het nog niet tot problemen te leiden dat bedrijfsjuriste Emily (Josefin Asplund) en ex-crimineel Teddy (Alexej Manvelov) met elkaar het bed in zijn gedoken. En de ongelijke achtergrond van de personages blijkt de geliefden met meer problemen op te zadelen dan ze hadden gehoopt. De vraag wat belangrijker is, carrière of liefde, blijft als een rode draad door het verhaal heenlopen.

In dit tweede seizoen van de reeks, gebaseerd op de boeken van Jens Lapidus (Snabba Cash), worstelen ze aanvankelijk allebei met hun eigen dilemma's – al lijkt de kans klein dat hun besognes toch niet gaandeweg het seizoen met elkaar in contact zullen komen.

TOP_DOG_2_4

© ZDF

Emily gaat aan de slag voor een rijke ondernemer die niet zo zuiver op de graat lijkt te zijn als hij zich voordoet. En Teddy lijkt door de arrestatie van zijn neef Nicola toch weer te worden aangetrokken door het criminele leven dat hij nou juist achter zich wilde laten.

TOP_DOG_2_2

© ZDF

Hun wereld van misdaad, macht en manipulatie bewijst zich ook in deze tweede reeks weer een uitstekende arena voor veel intriges, plottwists, dubbele agenda's en verrassende connecties. De serie schetst een cynisch beeld van een wereld waarin opportunisme, egocentrisme en zelfverrijking de norm lijken te zijn. En omdat de tweede reeks minder afleveringen telt dan het eerste seizoen (zes tegenover acht) lijkt het tempo net iets hoger te liggen dan voorheen.

Top Dog S02, vanaf zaterdag 30 september op NPO 3 en tevens in zijn geheel op NPO Plus

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief