Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Thicker Than Water S01E01: interessante invalshoek

  •  
07-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
Thicker Than Water
Een freelance journaliste met Noord-Afrikaanse roots werkt zichzelf in de nesten in intrigerende banlieuethriller.
Foto credits: Ismaël Bazri / Netflix
Freelance nieuwreporter Fara Bentayeb (Nawell Mandani) leidt naar eigen cynische zeggen ‘het typische leven van een Parijzenaar’. Met haar klussen verdient ze 2000 euro; daarvan gaat 1500 euro naar de huur van haar studio: een kleine woning waarin haar woonkamer tevens fungeert als slaapkamer en badkamer. Maar ze is qua carrière op de goede weg: nu presenteert ze nog reportages op locatie, maar een beter betaalde baan als presentatrice van de nieuwzender waarvoor ze werkzaam is ligt in het verschiet. Totdat deze kans weer aan haar neus voorbijgaat en Bentayeb in een live-uitzending haar collega’s en opdrachtgever begint te beschimpen.
Ten eerste maakt de nieuwszender nepnieuws, verkondigt ze: zo laten ze Bentayeb op de eerste dag van de ramadan voor een uitgebrande auto in een achterstandswijk veinzen dat er een gigantische rel aan de hand is. Ten tweede vraagt ze zich af of het vanwege haar 'Arabische roots' is dat ze geen promotie heeft gemaakt. Niettemin gaat haar ongemakkelijke live-verslag viral, waarna ze alsnog een aantrekkelijke functie aangeboden krijgt. Tegen die tijd is ze echter medeplichtig aan een wanstaltige daad van haar broer. Hij heeft namelijk een politieagent aangereden, is in zijn bus gevlucht en heeft het voertuig gestald in Bentayebs garage.
Thicker Than Water
Als Bentayebs baas daarachter komt, is ze haar baan logischerwijs kwijt. Dus verzamelt ze haar zussen en is het aan de vrouwen om dit vraagstuk op te lossen. Je ziet als kijker al van mijlenver aankomen dat deze vrouwen, die geen professionele criminelen zijn, zich flink in de nesten werken als ze de bus overgieten met benzine en op een verlaten terrein in een banlieue in de hens steken.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Thicker Than Water
Misschien willen de makers van Thicker Than Water daarmee iets zeggen over het dunne laagje vernis dat we civilisatie noemen. Hoe je leven ineens een akelige wending kan nemen. En hoezeer de reputatie van een persoon soms is gebaseerd op gebakken lucht. Omdat de collega’s van Bentayeb ook alleen maar schone schijn spelen; doen alsof ze beter zijn dan mensen, zoals Bentayebs familie, die in armere wijken woonachtig zijn. Die kruising tussen elite (journalistiek) en het echte leven (in de banlieue) maakt deze Franse thriller tot een intrigerende kijkervaring.
Thicker Than Water S01, vanaf 7 april 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief