Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Wrong Missy: boordevol geestige nonsens

  •  
14-05-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
154 keer bekeken
  •  
The Wrong Missy
Komiek Lauren Lapkus steelt de show in vehikel voor David Spade.
Laten we eerlijk wezen: er bestaat geen enkel parallel universum waarin David Spade een kleinburgerlijke kantoorklerk is. Dat maakt het contrast in The Wrong Missy des te geestiger: de komiek speelt Tim, een pruikdragende grijze muis die in de race is voor een promotie. Zijn leven loopt op de liefde na op rolletjes. Dus gaat hij op een blind date met Missy (Lauren Lapkus). Het wordt een debacle: ze is vulgair, oogt mentaal instabiel en zoekt ruzie met alle andere restaurantgasten. Dat Tim stilletjes het eetetablissement wil ontvluchten komt niet uit de lucht vallen.
Acht maanden later ligt er een kantooruitje op Hawaï in het verschiet. Tims collega’s nemen hun partners mee. En kameraad Nate (Nick Swardson) nodigt zonder medeweten van Tim een vrouw uit die zijn goede vriend enkele dagen eerder heeft ontmoet op het vliegveld. Ze zoenden kort in een schoonmaakhok, maar er was iets onbeschrijflijks tussen de twee. En Melissa (Molly Sims) is ook nog eens het ogenschijnlijke toonbeeld van perfectie: ze deed mee aan missverkiezingen en combineert haar succesvolle carrière met topsport. Kortom, wat wil je nog meer?
The Wrong Missy
Maar Nate heeft het verkeerde nummer geappt, en zodoende reist niet Melissa maar Missy met Tim af naar het tropische eiland. Waar de hoofdpersoon natuurlijk zal ontdekken dat hij een tikkeltje bijziend is, en dat Missy – ondanks haar afgrijselijke gedrag aan het begin van de trip – toch leuker is dan hij ooit had kunnen bevroeden. Het is een klassieke Hollywoodpremisse: voor echte liefde hoef je soms niet ver te zoeken, maar slechts je blik bij te stellen. Die boodschap manifesteert zich evenwel in de laatste akte, nadat Missy al een hoop ellende heeft aangericht.
The Wrong Missy
De film is dan ook vooral een etalage voor Lauren Lapkus, die met haar gekke bekken en heerlijke slapstick de show steelt in scènes waar overduidelijk veel ruimte was voor improvisatie. De nieuwe (Lapkus is van ’85) generatie komieken wordt hier verbonden met de oude (Spade is van ’64). Hoewel Spade ook in het dagelijks leven graag zijn oog laat vallen op het jongere vrouwelijk schoon. En deze twist wellicht uit zijn leven gegrepen is. Scenaristen Chris Pappas en Kevin Barnett (bekend van Hall Pass) zullen ongetwijfeld de hoofdrol hebben geschreven met Spade in gedachten.
En ook andere usual suspects mogen een duit in het zakje doen. Rob Schneider als een maffe kapitein; Sarah Chalke (Scrubs) als Tims ex; Geoff Pierson als Tims baas; Jackie Sandler als Tims grote vijand.
The Wrong Missy
Hoogdravend wordt het met deze cast natuurlijk nimmer. The Wrong Missy is meer van hetzelfde – geproduceerd door Happy Madison Productions, de productiemaatschappij van Adam Sandler. De film is dan ook pretentieloos, vol flauwe humor en boordevol nonsens. Grappen die zo ontzettend stompzinnig zijn dat ze hun geestigheid verliezen en weer terugwinnen. Oftewel: The Wrong Missy kijkt heerlijk weg, en ook daar valt wat voor te zeggen.
The Wrong Missy, vanaf 14 mei 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief