Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Witcher S03E06: complex maar krachtig

  •  
27-07-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1723 keer bekeken
  •  
EE_306_Unit_00491_RT2

© Susie Allnutt / Netflix

Geralt en zijn lotgenoten belanden midden in een bloedbad in epische opening van slotstuk van derde seizoen.

Vergelijkingen tussen Game of Thrones en The Witcher komen nooit uit de lucht vallen. Ook in de laatstgenoemde fantasyreeks stevenen de hoofdpersonen dikwijls af op een bloedbad. Zo ook in het tweede deel van het derde seizoen, dat tevens de zwanenzang is voor acteur Henry Cavill, die Geralt of Rivia speelt. Hij zal komend seizoen vervangen worden door Liam Hemsworth, een beduidend minder acteur. Wat Cavill zo goed maakt is dat hij plechtstatig kan ogen, maar ook gezegend is met een goede komische timing. Hij brengt in veel afleveringen een zekere luchtigheid in de duisternis.

In het tweede deel van het derde seizoen is daar echter nog nauwelijks sprake van. Logisch: na de coup die in de vijfde aflevering uitbrak staat de zesde aflevering, die zich afspeelt op Aretuza, in het teken van een bloedbad. Vilgefortz (Mahesh Jadu) wordt ontmaskerd als machtswellustige verrader. Gevoelens van wraak zijn in de vastberaden blik van Tessaia (MyAnna Buring) duidelijk te zien. Onderwijl is het aan Ciri (Freya Allan) om een oplossing te zoeken terwijl Geralt goeddeels afwezig blijft. Kortom: er gebeurt een hoop. Terwijl andere thema’s, zoals de liefde tussen Geralt en Yennefer (Anya Chalotra), weer wat naar de achtergrond zijn geschoven.

the-witcher_Cu9FxE

© Susie Allnutt / Netflix

Door al die ontwikkelingen en al die personages is het soms even wat pittig om de verhaallijnen te volgen. Tegelijkertijd is dat al sinds het eerste seizoen de kracht van The Witcher: die diversiteit, ook aan plaatsen van handeling. Bovenal maakt dit begin van het derde seizoen nieuwsgierig voor diegenen die de boeken niet hebben gelezen. Hoe zal Ciri zich verderop manifesteren? En welke rol is straks nog voor Geralt weggelegd?

The Witcher S03, vanaf donderdag 27 juli 2023 zijn de laatste drie afleveringen te zien bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief