Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Witcher: Blood Origin S01E01: prequel stelt teleur

  •  
25-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
220 keer bekeken
  •  
The Witcher: Blood Origin
Het geestige cynisme van Geralt van Rivia ontbreekt in vierluik met weinig interessante personages.
Foto credits: Susie Allnutt / Netflix
De verhaalwereld van The Witcher wordt met rasse schreden uitgebreid. Vorig jaar verscheen de animatiefilm Nightmare of the Wolf en ditmaal is het de beurt aan de live-action-prequel Blood Origin : een vierluik dat zich 1200 jaar voor Geralt van Rivia (Henry Cavill, in het vierde seizoen zal Liam Hemsworth deze rol vertolken) afspeelt, in een tijd waarin er nog geen Witchers waren. Het verhaal draait om krijgers die zich noodgedwongen verenigen in een strijd tegen het kwaad. En naar alle waarschijnlijkheid is in Blood Origin ook te zien hoe de eerste ‘monsterslachter’ zich aandient.
Een van de hoofdpersonages is Éile (Sophia Brown): een uitstekende strijder die haar vechtskills verruilt voor een soort gitaar. Met een muziekact trekt ze door het land. Totdat ze Fjall (Laurence O’Fuarain) ontmoet, die haar wijst op een dreigend gevaar en legers die verderop samenkomen. Fjall en Éile proberen hierop zwaardexpert Scian (Michelle Yeoh) te strikken en in de volgende afleveringen zal het ensemble nog verder worden vergroot. Maar de hamvraag is natuurlijk: wordt Van Rivia gemist? Het antwoord daarop is een onomwonden ja. Het ontbreekt in Blood Origin aan het cynisme dat The Witcher juist zo onderhoudend maakt.
The Witcher: Blood Origin
Van Rivia, en dat is goeddeels te danken aan het acteerwerk van Cavill, neemt de wereld helemaal niet zo serieus en scheldt er voortdurend op los. Dat gaf The Witcher , een toch wel groteske fantasyreeks, ook een zekere luchtigheid. Blood Origin is serieuzer, plechtiger. De nieuwe reeks probeert nog opzichtiger dan The Witcher in te haken op de populariteit van Game of Thrones. Op zich komt dit alles niet per se als een verrassing. Showrunner Declan de Barra was verantwoordelijk voor het matige Iron Fist. Opzienbarend eigenlijk, dat hij is gevraagd. Misschien heeft dat te maken met urgentie: The Witcher is nú populair.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Witcher: Blood Origin
Dus moet er nu worden geproduceerd. Blood Origin is in die zin misschien wel te haastig in elkaar gezet. Buiten kijf staat dat deze prequel niet de flair heeft van The Witcher -reeks.
The Witcher: Blood Origin, vanaf 25 december 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief