Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Wilds S02E01: de jongens zijn aan bod

  •  
06-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
The Wilds S02
Prima melodrama met een vleugje Lost wordt in deel twee vakkundig om zeep geholpen.
Aan het einde van het eerste seizoen van The Wilds zag Leah (Sarah Pidgeon) in een mysterieuze controlekamer dat sociopaat Gretchen Klein (Rachel Griffiths) niet alleen een groep tienervrouwen maar óók een groep tienermannen op een onbewoond eiland had gedumpt. Klein wil immers bewijzen dat vrouwelijke samenwerking veel meer vruchten afwerpt dan mannelijke samenwerking – die laatste leidt in haar optiek steevast tot geweld. Het is dus geen verrassing dat showrunner Sarah Streicher in het tweede seizoen de focus verlegt naar de jongens. Hoewel ze de meisje ook niet uit het oog wil verliezen. Dat – een soort jongleertruc – blijkt een onmogelijke opgave.
Terwijl we de meiden al kennen moeten we nu ook de jongens leren kennen en begint de hele bups weer overnieuw. Dat is een frustrerende exercitie. En ook alle overbodige dialoog helpt de plot niet vooruit, treffend geïllustreerd in een scène waarin atleet Kirin (acteur Charles Alexander speelt een onuitstaanbare sukkel die vast en zeker een geheim bij zich draagt waardoor hij gaandeweg iets sympathieker wordt) verkondigt tegen zijn lotgenoten: ‘Stop eens met praten en loop door.’ Ook wordt in de openingsaflevering al geïnsinueerd dat ene Raf (Zack Calderon) al snel buiten de boot valt, vanwege zijn Mexicaanse afkomst. En blijkt uit verhoorscènes dat het jongensexperiment ook geen onverdeeld succes zal worden.
The Wilds S02
Maar we keken voor de meiden. Die gezamenlijk beproevingen doorstonden. Die we beter leerden kennen. Het is zo zonde om te constateren dat een prima melodrama – met een vleugje Lost  – nu op deze manier om zeep wordt geholpen. De makers van The Wilds hadden hun hart moeten volgen en de kijker meer vrouwelijke verhalen moeten gunnen.
The Wilds S02, vanaf 6 mei 2022 in zijn geheel bij Amazon Prime Video
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief