Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Weekend Away: aardig maar potsierlijk

  •  
02-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
583 keer bekeken
  •  
The Weekend Away
Een onschuldig weekendje aan de Kroatische kust loopt uit de hand in vehikel voor Leighton Meester uit Gossip Girl.
Een onschuldig weekendje Kroatië is een slecht idee, aldus The Weekend Away : een thriller waarin Beth (Leighton Meester uit Gossip Girl ) tijdens wat een paar dagen zon, strand en nachtclubs had moeten zijn wordt verdacht van de moord op haar hartsvriendin Kate (Christina Wolfe). En Beth kon het nog wel zo goed gebruiken: ze zit in een sleur nadat ze is bevallen van haar dochter. Kate heeft voor haar dan ook zwoele zaken gepland. Maar als Beth de volgende ochtend ontwaakt, dan is Kate verdwenen. Gelukkig wil de mysterieuze taxichauffeur Zain (Ziad Bakri) haar helpen met de zoektocht, terwijl de politie juist lacherig reageert.
The Weekend Away is zo’n typisch Amerikaanse film waarin het buitenland, in dit geval een idyllisch kustoord in Kroatië, wordt afgespiegeld als onveilig. Uitgerekend daar gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Blijf daarom lekker thuis, is het devies. Wie deze quatsch echter voor lief neemt kan rekenen op een aardige, bij vlagen potsierlijke, whodunit. Als de dader na een uur is ontmaskerd, dan denk je: dat is snel. Maar wees gerust, er zijn nog meer ontluikingen. Saillant is trouwens dat het vooral mannen zijn die als verdachte worden aangemerkt en dat vrouwen – zoals de vrouwelijke rechercheur die Beth kleineert – elkaar beter moeten geloven.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Weekend Away
Maar dat gaat moeilijk als vrouwen elkaar ook bedonderen. Daarnaast is The Weekend Away een allegaartje. Denk aan een vleugje voyeurisme à la Sliver (1993) maar dan zonder de seks en een kleine knipoog naar The Talented Mr. Ripley (1999). The Weekend Away is wat dat betreft niets nieuws onder de zon, maar dat mag de pret niet drukken.
The Weekend Away, vanaf 3 maart 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief