Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Walking Dead krijgt negende seizoen

  •  
14-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
The Walking Dead
The Walking Dead krijgt een negende seizoen, maar achter de schermen komt er wel een nieuwe showrunner.
Scott Gimple zal met ingang van de negende reeks namelijk plaatsmaken voor Angela Kang. Kang is al jarenlang als scenarist werkzaam voor The Walking Dead en krijgt nu promotie. Gimple krijgt op zijn beurt ook een soort promotie, want hij is benoemd tot Chief Content Officer. Hij mag vanuit die nieuwe positie de algemene ontwikkeling van The Walking Dead (inclusief de spin-off Fear the Walking Dead en andere potentiële aftakkingen) gaan overzien. Gimple is na Frank Darabont en Glen Mazzara de derde naam die afscheid neemt als showrunner van The Walking Dead, maar de eerste die niet naar aanleiding van onenigheid met de zender buiten wordt gezet. Toch waren de fans van de serie niet allemaal te spreken over de weg (en dan met name de cliffhanger in de 'midseason finale') die het afgelopen seizoen door hem werd ingeslagen.
Op zondag 25 februari wordt het achtste seizoen in Amerika weer hervat en een dag later gaat The Walking Dead in Nederland weer verder op Fox. Een van de personages stapt binnenkort over naar de spin-off Fear The Walking Dead.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief