Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Vampire Chronicles gaat naar Hulu

  •  
17-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Interview with the Vampire
Geen Netflix, HBO of Amazon; auteur Anne Rice brengt de verfilming van haar boeken onder bij VOD-dienst Hulu.
The Vampire Chronicles van Anne Rice bestaat momenteel uit elf boeken. Het verhaal draait om de belevenissen van Lestat de Lioncourt, een Franse edelman die in de 18e eeuw veranderde in een onsterfelijke vampier. Het eerste boek uit de reeks - Interview with the Vampire - verscheen in 1976 en werd in 1994 al eens verfilmd (foto) met Tom Cruise in de rol van Lestat. De adaptatie had ook rollen voor Brad Pitt en Kirsten Dunst. Rice schreef destijds zelf het scenario voor de film en zal de scripts voor de tv-serie nu samen met haar zoon Christopher op papier zetten. Het tweetal moet wel op zoek naar een nieuwe showrunner; in januari werd Bryan Fuller ( Hannibal ) aangesteld, maar hij heeft de serie inmiddels weer verlaten. Fuller verliet eerder ook al door hem gecreëerde series als American Gods en Star Trek: Discovery.
Hulu is niet beschikbaar in Nederland, maar hun grote successerie The Handmaid's Tale is bij ons te volgen op Videoland. Hulu komt binnenkort ook met Castle Rock.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief