Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Underdoggs: een akelige overdosis Snoop Dogg

  •  
10-02-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
123 keer bekeken
  •  
TheUnderdoggs

© Prime Video / MGM

De rapper speelt een onuitstaanbare ex-atleet in zeer matige komedie.

Rapper Snoop Dogg staat niet bekend als een geslaagd acteur. Hij was in het verleden wél vaak te zien in films en televisieseries, maar bijna altijd als zichzelf: de immer scheldende maar ontwapenende hiphopster. Vaak met een joint in zijn handen. Toch besloot filmmaker Charles Stone III Dogg te casten in de hoofdrol in The Underdoggs. Dat blijkt van meet af aan een verkeerde beslissing. De rapper kan eigenlijk niet meer dan zichzelf spelen, en dan is 90 minuten iets te veel van het goede. Dogg doet het gewoon leuker in cameo’s, zie bijvoorbeeld zijn geestige optreden in Trailer Park Boys (in 2016).

Dogg speelt in The Underdoggs Jaycen, een oud-American Football-speler die grote successen boekte maar ook veel mensen van zich vervreemdde vanwege zijn uiterst arrogante levenshouding. Zo verkondigt Jaycen in de openingsscène al dat hij best respect heeft voor underdogs, maar dat er ook mensen zijn die gewoon met groot talent worden geboren. Daaronder schaart hij zichzelf. Zo’n rol past in principe wel een beetje bij Dogg, die lekker kan schmieren, uitgedost in protserige outfits. Maar de rest van de film laat zich wel raden: Jacyen raakt betrokken bij een auto-ongeluk en krijgt een werkstraf. Hij moet een jeugdteam de kneepjes van American Football gaan bijbrengen.

TheUnderDoggs (2)

© Wilford Harewood / MGM

Uiteraard komt Doggs personage tijdens die trainingen tot nieuwe inzichten. Ook een love interest - in de vorm van Tika Sumpter, die Cherise speelt - dient zich aan. Deze clichématige onderdelen van het verhaal worden door Stone III bijna door de strot van de kijker geduwd. Zo van: zo hoort dat toch? Een komedie maken? Het zijn tekenen van hoezeer Stone III het spoor bijster is, net als Dogg, die toch echt beter is in andere dingen.

The Underdoggs, vanaf vrijdag 9 februari 2024 bij Amazon Prime Video

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief