Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Umbrella Academy S03: emotioneel en chaotisch

  •  
22-06-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
195 keer bekeken
  •  
The Umbrella Academy
Het derde seizoen over de familie met superkrachten is wellicht het beste tot nu.
De eigenaardige superhelden van de Hargreeves-familie moeten ook in het derde seizoen een apocalypse zien te voorkomen. De serie, die gebaseerd is op de comic van My Chemical Romance-frontman Gerard Way die geïllustreerd werd door Gabriel Bá, is ondanks de vele familie-achtige superhelden-series die er nu zijn een frisse wind. En dat komt door de personages, die worden geportretteerd door een indrukwekkende cast. De verhaallijnen van de broers en zussen is wat de serie boeiend maakt; dat ze de wereld redden is haast een routine geworden in.
Het seizoen gaat verder waar de tweede reeks in 2020 eindigde: de familie is door een tijdsvortex in een andere realiteit gekomen en staan lijnrecht tegenover de familie die hun plaats inneemt in het huis: de Sparrows. In deze realiteit is Ben (Justin H. Min) nog in leven en hun vader Reginald ook. De familie heeft ook een pratende vliegende box, wiens piepjes en geluidjes alleen door de familie wordt verstaan.
The Umbrella Academy S03
En in tegenstelling tot de Reginald uit de realiteit van de Hargreeves, lijkt deze Reginald van zijn kinderen te houden. De rivaliteit tussen de twee families laat vooral zien bij wie en waar de macht ligt binnen de twee zeventallen. Daarbij komt dat de Sparrows beroemd zijn en niet willen dat het publiek weet dat zij ‘vijanden’ hebben die het zevental mogelijk kunnen verslaan. En ook binnen het Hargreeves-gezin verschuift het leiderschap. Waar eerst vooral Five het voortouw nam, is dat nu Viktor (Elliot Page).
The Umbrella Academy
De transitie van Elliot Page wordt gracieus en vol nuance zonder moeite in het verhaal geschreven en dat is lovenswaardig. Al in het begin van de serie zegt hij dat hij Viktor is en hoe hij zichzelf daarna draagt geeft zijn verhaallijn nog meer belang en kracht.
The Umbrella Academy
De mogelijkheid om vrede te sluiten met de vader die zij verloren zijn, en door wie zij enorm veel trauma’s hebben gekregen, trekt vooral Klaus (de briljante Robert Sheehan) aan. Luther (Tom Hopper) is wat cynischer en vertrouwt hem niet, maar als hij eindelijk liefde vindt in een van de dochters van deze Reginald probeert hij toch om hem te vergeven. Allison (Emmy Raver-Lampman) kampt dit seizoen zichtbaar met de trauma’s die zij kreeg in het tweede seizoen en daarbij komt ook nog eens het verlies van haar man Ray en dochter Claire. Five (Aidan Gallagher) vertrouwt ook deze Reginald voor geen meter en gaat zelf op zoek naar antwoorden. En Diego (David Castañeda) wordt herenigd met Lila (Ritu Arya), die een verrassing voor hem heeft.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Umbrella Academy
Tussen alle chaos en plottwisten, doorlopen de personages allemaal een emotionele transitie. Dit, in combinatie met het beste uit de vorige twee seizoenen - zoals de humor, de actie en de muziek - maakt dat het derde seizoen wellicht het beste tot nu toe is.
The Umbrella Academy S03, vanaf 22 juni 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief